Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vērtē iespēju katram ieceļotājam Latvijā likt veikt Covid-19 testu vismaz dažu dienu laikā

Valdībai tomēr ir jāizskata iespēja katram ieceļotājam Latvijā uzlikt par pienākumu veikt Covid-19 testu vismaz dažu dienu laikā pēc ierašanās valstī, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), piebilstot, ka eksperti patlaban strādā, lai piedāvātu atbilstošu risinājumu.

Pēc premjera domām, nebija pareizi, ka valdības sēdē, kuru viņš pats nevadīja, tika diskutēts tikai par ieceļotāju testēšanu lidostā tieši pirms vai pēc ceļojuma, taču netika apskatīts trešais variants - uzlikt par pienākumu ieceļotājam veikt Covid-19 testu noteiktā laikā pēc ierašanās Latvijā.

"Tas arī būtu izdarāms un saslēdzams kopā ar tā saukto "covid pass". Tas ir simtprocentīgi kontrolējams pasākums. Es domāju, ka tas mums visiem interesētu - gan pašam ceļotājam, gan, protams, arī pārējai sabiedrībai - viņa ģimenes locekļiem, tuviniekiem un darba kolēģiem," pauda Kariņš.

Pēc viņa teiktā, eksperti patlaban strādā, lai nāktu klajā ar piedāvājumu risinājumam, kā šāda prasība būtu ieviešama.

Valdības vadītājs piebilda, ka patlaban Covid-19 testu lidostā pēc ieceļošanas Latvijā brīvprātīgi veic ļoti maz cilvēku, kas rada augstu epidemioloģiskās drošības risku.

Politiķis arī kārtējo reizi aicināja ikvienu iedzīvotāju vakcinēties pret Covid-19, kā arī mudināja nebaidīties doties pēc balstvakcīnas, ja ir pagājis noteiktais termiņš pēc vakcinācijas pamata kursa saņemšanas.

Kā ziņots, patlaban Covid-19 testu pēc ieceļošanas Latvijā var veikt brīvprātīgi, bet pienākums ievērot pašizolāciju līdz negatīva testa rezultāta saņemšanai ir tikai atsevišķām personām, kas starptautiskajā lidostā "Rīga" ierodas no valsts ar īpaši augstu Covid-19 izplatības risku un tiem, kuriem Valsts policijas, Valsts robežsardzes vai lidostas "Rīga" darbinieks ir norādījis uz pienākumu veikt Covid-19 testu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas