Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vērtēs, vai iespējams organizēt vakcinēšanos savās automašīnās līdzīgi kā ASV

Vakcinācijas projekta birojs vērtēs, vai ir iespējams organizēt vakcinēšanos, cilvēkiem atrodoties savās automašīnās, šodien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē norādīja biroja pārstāvis Pēteris Rimšs.

Tā viņš atbildēja uz deputāta Artusa Kaimiņa jautājumu, vai iedzīvotāji tiks vakcinēti arī savā automobilī kā ASV. Rimšs skaidroja, ka tiek vērtēti labākās prakses piemēri vakcinēšanas veikšanai.

Atbildot uz deputāta Ata Lejiņa (JV) jautājumu, biroja pārstāve Ieva Stūre sanāksmē pavēstīja, ka vakcinācijai pret Covid-19 vietnē manavakcina.lv līdz šim reģistrējies 65 631 cilvēks.

Kā ziņots, pirmie vakcīnas pret Covid-19 saņem tie iedzīvotāji, kas iekļauti prioritārajās grupās. Patlaban no prioritārajām grupām jau tiek vakcinēti veselības iestāžu darbinieki, kā arī pakāpeniski tiks sākta sociālās aprūpes centru darbinieku un klientu vakcinācija.

Agrīnās pieteikšanās mērķis ir efektīvi plānot vakcinācijas kabinetu noslodzes un jaudas. Pašlaik pieteikšanās tiek organizēta mājaslapā manavakcina.lv, bet papildus arī telefona līnija ar numuru 8989, kur varēs pieteikties uz vakcīnu, darbību sāks trešdien, aģentūru LETA informēja Stūre.

Vakcinācija pret Covid-19 ir brīvprātīga. Tai pat laikā maksimāli ātri vakcinējot vairumu sabiedrības, ir pamats atgriezties ierastajā dzīves ritmā bez ievērojamiem ierobežojumiem, ņemot vērā pētījumos balstītu imunitātes veidošanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas