Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VIDEO: Talsu pusē Ferrari vadītājs traucies ar 213 km/h

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja amatpersonām 1. septembrī patrulējot Talsu pusē, divu stundu laikā izdevās aizturēt divus transportlīdzekļu vadītājus par ievērojamu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu – motocikla vadītājs to pārsniedza par 57 km/h, bet automašīnas Ferrari vadītājs – par 123km/h, sasniedzot 213 km/h, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē.

Plkst. 16.30 1982. gadā dzimis vīrietis Kuldīgas novada Rendas pagastā, uz autoceļa Talsi – Stende – Kuldīga vadīja motociklu Yamaha YZFR1 ar ātrumu 147 km/h vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h. Turklāt vīrietis vadīja motociklu bez noteiktā kārtībā iegūtas vadītāja apliecības,  kā arī transportlīdzeklim nebija veikta apdrošināšana un tehniskā apskate.

Savukārt kāds 1980. gadā dzimis vīrietis Talsu novada Lībagu pagastā, uz autoceļa Rīga – Ventspils ar automašīnu Ferrari 488 Spider brauca ar ātrumu 213 km/h vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h.

Abiem transportlīdzekļu vadītājiem noformēts administratīvo pārkāpumu protokols.

Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 149.8 pants paredz, ka par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 51 kilometra stundā līdz 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem, kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, — uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 240 līdz 320 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz 3 mēnešiem.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem, kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 360 līdz 480 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz 6 mēnešiem.

Savukārt LAPK 149.24 pants paredz, ka par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 55 līdz 120 eiro, bet par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, attiecībā uz kuru nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, uzliek naudas sodu mopēda vadītājam no 30 līdz 55 eiro, bet cita transportlīdzekļa vadītājam — no 85 līdz 120 eiro.

Top komentāri

bb
b
ja tā padomā, ka pa mūsu ceļiem var braukt ar Ferrari 458 ar 200 km/h , tad nemaz tā slikti LV nav ;) gan jau sodu samaksās bez problēmām
Seska Smaka
S
Noooormāli.Ja Ferrāris brauktu uz 90 tad tas būtu vēl aizdomīgāk!Bet likums ir likums,tagad čellis varēs kādu laicińu paferrārēt ar kājām.
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Turpinās komunisma ieviešana uz Latvijas ceļiem - ferrari nedrīkst braukt ātrāk par mosviču !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas