Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Vidzemes slimnīcā saslimšana ar Covid-19 konstatēta pieciem darbiniekiem un vienam pacientam

Vidzemes slimnīcā saslimšana ar Covid-19 konstatēta pieciem darbiniekiem un vienam pacientam, aģentūrai LETA apstiprināja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

SPKC pārstāve Ilze Arāja informēja, ka sākotnējā informācija bija par vienu darbinieku, kuram bija pozitīvs Covid-19 testa rezultāts. Pēc informācijas saņemšanas ir sākta epidemioloģiskā izmeklēšana, tajā skaitā apzinot saslimušo cilvēku kontaktpersonas un aktīvi testējot vairākus darbiniekus un pacientus.

Veicot pārbaudes, saslimšana ar Covid-19 apstiprināta pieciem slimnīcas darbiniekiem un vienam pacients, kuri patlaban atrodas jau karantīnā.

SPKC pārstāve norādīja, ka ir apzinātas vairākas kontaktpersonas, kuras saslimušajiem bijušas tuvāk par diviem metriem un ilgāk par 15 minūtēm. Šīm personām divas nedēļas jāatrodas pašizolācijā, novērojot savu veselības stāvokli. 

Pašlaik turpinās epidemioloģiskā izmeklēšana, meklējot infekcijas avotu, pastāstīja Arāja. Izmeklēšana notiek ciešā sadarbībā ar Vidzemes slimnīcas vadību, sniedzot rekomendācijas, kā šādā situācijā jārīkojas, norāda SPKC. Slimnīca jau ir sniegusi augstāk minēto informāciju, kā tā strādā pie rekomendāciju ieviešanas, piebilda Arāja.

Kā aģentūru LETA informēja SIA Vidzemes slimnīca valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs, ņemot vērā šo saslimšanu daļēji slēgta viena no Terapijas nodaļām, slimnīcā pašizolācijā atrodas vairāki nodaļas pacienti, kā arī medicīnas darbinieki. Patlaban notiek gadījuma epidemioloģiskā izmeklēšana, tiek veikta pastiprināta dezinfekcija visā slimnīcā, kā arī maksimāli ievērota piesardzība un izmantoti individuālās aizsardzības līdzekļi atbilstoši SPKC rekomendācijām.

"Pašlaik papildus tiek veiktas analīzes uz Covid-19 saslimšanu ārstniecības personām, kā arī turpinās riska pacientu testēšana," sacīja Muskovs.

Rūpējoties par pārējo pacientu veselību, jauni terapeitiskie pacienti Terapijas nodaļā netiek uzņemti. Pacientu uzņemšana atsāksies, tiklīdz būs izrakstījušies visi pacienti, kuri pašlaik atrodas pašizolācijā nodaļā, uzsvēra Vidzemes slimnīca valdes priekšsēdētājs.

Muskovs piebilda, ka ar mērķi izvairīties no infekcijas nonākšanas slimnīcā un rūpējoties par pacientu un darbinieku drošību, no tuviniekiem tiks pieņemtas un nodotas pacientiem paciņas tikai caurspīdīgā iepakojumā un ar pirmās nepieciešamības precēm - higiēnas preces, brilles, ārsta izrakstīti medikamenti, kuru lietošanu nedrīkst pārtraukt, un ēdiens tikai neatvērtos, ūdensnecaurlaidīgos iepakojumos, kurus iespējams dezinficēt.

Vidzemes slimnīcas mediķi aicina pacientus būt atbildīgiem pret sevi un citiem, ievērot ārstu norādījumus, lai mazinātu un ierobežotu vīrusa izplatību, sacīja Muskovs.

LETA jau ziņoja, ka pagājušajā diennaktī konstatēti 18 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, līdz ar to slimība līdz šim valstī reģistrēta 630 cilvēkiem, liecina SPKC apkopotie dati.

Pagājušajā diennaktī veikti 1140 testi, kamēr kopš vīrusa parādīšanās kopumā veiktas jau 27 796 analīzes.

Patlaban 36 pacienti ir stacionēti, tajā skaitā 34 ar vidēju slimības gaitu, bet divi - ar smagu slimības gaitu.

Rīgas Austrumu Klīniskās universitātes slimnīcā miris trešais pacients, kurš bija inficējies ar Covid-19. Pacientam, kurš bija vecuma grupā no 50 līdz 60 gadiem, tika novērota smaga slimības gaita, viņš tika stacionēts pirms divām nedēļām.

Par vēl diviem pacientiem, kuri miruši ārpus stacionāra, SPKC gaida pataloganatoma slēdzienu, lai noteiktu nāves cēloni.

(Papildināts virsraksts un ziņa atbilstoši jaunākajai informācijai.)

Top komentāri

oskars
o
jau sen rakstiju , ka COVID-19 SLIMNIEKUS kopejas slimnicas ievietot nedrikst , viniem japiemero atseviskas telpas, piem- viesnicas , vai skolas... ari personals vinu arstesanai nedrikstetu saskarties ar citu veidu slimniekiem ...jo savadak mediciniska aprupe Latvija bus paralizeta ...bet visiem poh...
Bet
B
Ir tāda līmeņa slimnīcās infekciju nodaļas , kur jāārstē Covid slimnieki , kas tur uzņemšanas nodaļā neprofesionāļi strādā ,vai feldšeri , ka nogulējuši Covid diagnostiku ?
nu
n
Varu tikai teikt, ka pēc īsas uzturēšanās nosauktajā kantorī, es jau pāris reizes esmu dabūjis tur dāvanā vieglu elpošanas ceļu kaiti. Dažādu slimību ļauži tur atrodas kopīgās palātās un ''apmainās ar pieredzi''.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas