Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vidzemes un Latgales upēs sākas pavasara pali

Lietus un kūstošā sniega dēļ sācis paaugstināties ūdens līmenis lielākajā daļā Vidzemes un Latgales upju, vietām ūdens kāpj strauji, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Visā valstī iestājies meteoroloģiskais pavasaris. Kurzemes un Zemgales upēs pavasara palu maksimums jau pagājis, sniegs ir nokusis, savukārt daļā Vidzemes un Latgales vēl saglabājas sniega sega. Tiesa, lietus dēļ ūdens līmeņa paaugstināšanās tuvākajās dienās gaidāma visā valstī.

Sniega krājumi Daugavas un Gaujas baseinā ir mazāki nekā ierasts šajā laikā, arī ūdens saturs sniegā ir salīdzinoši neliels.

Līdz ar to ūdens līmenis lielā mērā būs atkarīgs no nokrišņu daudzuma. Hidrologi prognozē, ka šopavasar ūdens apjoms upēs palu laikā būs tuvu ilggadējām vidējām vērtībām vai mazāks par to, tomēr gaidāma palieņu un citu zemāko vietu applūšana.

Arī ledus biezums upēs ir mazāks nekā parasti, plaši ledus sastrēgumi nav gaidāmi, bet atsevišķos upju posmos tie var veidoties. Ledus iešana var sākties tuvākajā nedēļā - aptuveni mēnesi agrāk nekā parasti.

Daugavā ledus iešanas laikā gaidāmas krasas ūdens līmeņa svārstības esošo ledus sablīvējumu dēļ. Arī Ogres lejtecē saglabājas ledus sablīvējums. Gaujas augštecē vairākos posmos iespējama ledus sastrēgumu veidošanās.

Augstākais ūdens līmenis Latvijas austrumdaļas upēs gaidāms periodā no februāra beigām līdz marta vidum. Daugavā - atkarībā no sniega kušanas un nokrišņiem upes augštecē - marta beigās un aprīļa pirmajā pusē ūdens līmenis var paaugstināties no jauna, prognozē LVĢMC.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas