Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Viļānu novadā balsos par mēra nomaiņu; iedzīvotāji skeptiski

Trešdien Viļānu novada domes ārkārtas sēdē paredzēts uzticības balsojums pašreizējam pašvaldības vadītājam Arnoldam Pudulim (ZZS). Opozicionāri pārmet kādreizējam Viļānu pagasta vadītājam A. Pudulim nekompetenci un «kolhoza brigadiera» vadības stilu, bet viņa vietā grib redzēt iepriekšējo pilsētas domes priekšsēdētāju Juri Tuču (ZZS), kurš, lai gan atstājis Viļānus parādos, tomēr esot inteliģentāks. Laikraksts Diena Viļānos sarunā ar vietējiem iedzīvotājiem konstatējis, ka pret domē notiekošo ir skeptiska attieksme.

Laikraksts norāda, ka pret J. Tuču paši deputāti savulaik rakstījuši iesniegumu prokuratūrai un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, taču tagad sola viņu stingri kontrolēt. «Tučam vismaz ir augstākā izglītība. Parādi radās viņa nesaimnieciskuma un labsirdīguma dēļ,» saka Viļānu slimnīcas rīkotājdirektors Juris Vidiņš (PS/TP). Pats J. Tučs situāciju novada budžetā par katastrofālu nesauc, jo 15 gados Viļānu pilsētas vadīšanā ir bijis vēl grūtākas situācijas.

Dienas aptaujātie Viļānu iedzīvotāji atzīst, ka viņus ir nogurdinājuši nepārtrauktie ķīviņi domē, tomēr arī J. Tučam nebūtu morālu tiesību atgriezties priekšsēdētāja krēslā. «A. Pudulis mūs izveda no elles, kāpēc viņu grib noņemt? Es neredzu, kur Viļānu pilsētā ir ieguldīti šie kredīti, jo gan skolas, gan kultūras nama, gan bērnudārza jumtus nākas remontēt tagad!» saka Dekšāru pamatskolas direktore Daiga Ceipiniece. «Tik vien A. Pudulis arī varēja, kā izvilkt no parādiem, nogriežot līdz pēdējam algas, bet ar to vien nepietiek, ir nepieciešama arī kaut kāda novada attīstības perspektīva. Kredīti tomēr ir jāņem, lai attīstītos, bet, protams, ar prātu. Vispār Viļāniem nevajadzēja atdalīties no Rēzeknes novada, jo mēs palikām tikai zaudētāji,» piebilst pensionārs Aleksandrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas