Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Viltojumi katru gadu Latvijai rada 141 miljona eiro zaudējumus

Dažādu preču zīmolu viltojumi katru gadu Latvijas tautsaimniecībai rada vairāk nekā 141 miljona eiro zaudējumus, trešdien preses konferencē pavēstīja Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis.

Ierēdnis norādīja, ka, neskaitot finansiālos zaudējumus, tiek zaudētas arī aptuveni 2500 darba vietas.

Laganovskis uzsvēra, ka viltojumi paliek arvien dažādāki - ja agrāk pārsvarā tika viltoti dažāda veida apģērbi, tad pēdējā laikā arvien biežāk tiek viltotas elektropreces, medikamenti, mašīnu rezerves daļas un citas lietas.

Vislielākos zaudējumus Latvijai nes tieši apģērbu un apavu viltotā rūpniecība, kas katru gadu Latvijai nes aptuveni 70 miljons eiro zaudējumus un aptuveni 1600 darba vietu zudumu. Otrajā vietā viltojumu radīto zaudējumu ziņā ir parfimērija, kas katru gadu nes aptuveni 6 miljonu eiro zaudējumus un aptuveni 600 darba vietu zudumu.

Savukārt Pētersona patents valdes loceklis un direktors Gatis Meržvinskis uzsvēra, ka pašreizējā tiesību sistēma ir veiksmīgi sakārtota, lai atbalstītu intelektuālā īpašuma īpašniekus, taču ir spēki, galvenokārt lielās tranzītkompānijas, kuras vēlas panākt situāciju, lai intelektuālā pārkāpuma lietas tiktu skatītas civilprocesā, līdzšinējā administratīvā procesa vietā. Tādējādi ļoti palēninātos lietu izskatīšanas laiks un tiktu ierobežotas intelektuālā īpašuma īpašnieku tiesības.

Top komentāri

da labi!
d
Interesanti būtu uzzināt, no KURA pirksta šis kārtējais super-puper "eksperts" šitos miljonus "izzīda"? Visticamāk no sērijas - tirgū kreisā "BOSS" T-maika maksā 5eur, bet Stokmanā, tipa, oriģināls 80eur, tad no 5eur nodoklis ap 1,25eur, no 80eur nodoklis ap 20jevriki, vai kaktu bodē "Armani" kurtka pa 15eur, bet Elkorā pa 500eur, ar attiecīgi "neiegūtajiem" 150eur nodokļiem? ;D Nu matematika jau skaista - papīrs pacieš visu! ;P Tik... diez vai tie, kas SPIESTI iepirksties tirgū zemas kvalitates preces, skries pirkt dārgos oriģinālus, ja pēkšņi izveidotos situācija, ka viltojumus vispār vairs Latvijā neievestu! Tak ar galvu ir jādomā, ne "plika" matemātika uz rutiņu lapas jāraksta! Un, KĀDAS 2500 darbvietas??? KUR te mums tās rūpnīcas??? Tak sen nav noslēpums, ka no visām pasaules precēt jau labu laiku 75% saražo Ķīnā!!!
M
M
Tā taču ir! Iedomājieties vien nodokļu summu, kas iet secen valsts kasei, jo pensionāre Ņina centrāltirgū iegādājās nevis oriģinālo Hermes somiņu, bet gan viltojumu!? Un pareizini tādu tanti Ņinu ar miljonu, - salasīsies vēl prāvāka summa!
Kaspars
K
Vislielākos zaudējumu LV dara Ministri un deputāti ar saviem pakalpiņiem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas