Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +1 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Vimba: Nacionālajā teātrī arī turpmāk sadzīvos augstā māksla un izklaide

Nākamajam Latvijas Nacionālā teātra valdes loceklim Jānim Vimbam, kurš teātra vadītāja amatā stāsies 27. jūnijā, ir padomā vairākas lietas izmaiņas, vienlaikus pieturoties pie līdzšinējām tradīcijām, viņš izteicās intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma.

Aizvadītajos gados izdarīts ļoti daudz, lai teātra repertuārā būtu skatāmas plaša diapazona izrādes, kas būtiski, lai publikai būtu iespējama izvēle, viņš uzsvēra.

"Turēsimies pie teātra tradīcijām, kas izveidotas līdz šim, lai nomierinātu tos, kas domā, ka nāks jauns čalis un visu tīrīs, slaucīs un viss būs pilnīgi citādāk," teica Vimba. Pilnībā savu redzējumu par teātra nākotni viņš nedrīkstot izklāstīt, jo šī informācija saturot komercnoslēpumu.

Runājot par repertuāru, nākamais Nacionālā teātra vadītājs uzsvēra, ka nākamā sezona ir saplānota jau krietni iepriekš, tāpēc "nākamā sezona nav Jāņa Vimbas sezona".

"Mana ietekme droši vien sāksies pēc jaunā gada, kad spriedīsim, kas iet, kas neiet," viņš teica, solot meklēt veidu, kā nodrošināt uz teātra skatuves gan augsto mākslu, gan izklaidējošo, vieglo žanru. Vimba arī uzskata, ka sezonas laikā jādod iespēja Latvijas Nacionālajā teātrī strādāt vienam līdz trijiem viesrežisoriem, kas ļautu aktieriem piedzīvot arvien jaunus izaicinājumus.

Jau vēstīts, ka, izraugoties 39 gadus veco Vimbu Latvijas Nacionālā teātra vadītāja amatam, Kultūras ministrija novērtējusi viņa izglītību ekonomikā, kā arī to, ka šī izglītība likta lietā arī vairākās darba vietās gan valsts, gan privātajā sektorā. Tāpat nozīmīgs kritērijs bijis Vimbas kā aktiera un režisora gūtās zināšanas un prasmes Nacionālajā teātrī.

Līdzšinējais Latvijas Nacionālā teātra valdes loceklis Ojārs Rubenis, noslēdzot savu otro amata termiņu, no 2017.gada 15.decembra pilda teātra izpilddirektora amata pienākumus. Rubenis Nacionālo teātri vadīja no 2006.gada pavasara.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, Nacionālā teātra valdes locekļa amata mēnešalga pirms nodokļu nomaksas ir 3116 eiro.

 

Top komentāri

zobs uz Zobu
z
Kāds "jaunais čalis"? Jau 40 pie durvīm, jājautā ko nospēlējis. Šis būs jauns izaicinājums, lai spēks un veiksme!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas