Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Viņķele: Pret Covid-19 esam noturējušies pietiekami ilgi

Pret jaunā koronavīrusa slimību Covid-19 Latvija ir noturējusies pietiekami ilgi, turklāt veiksmīgās darba organizācijas dēļ pirmo ar vīrusu sasirgušo pacientu izdevās identificēt ļoti laicīgi, žurnālistiem norādīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Informējot par Latvijā pirmo apstiprināto Covid-19 gadījumu, Viņķele pauda, ka saistībā ar vīrusa izplatību Latvija nav izņēmums.

"Esam noturējušies pietiekami ilgi - līdz šodienai mums nav bijis neviens slimības apstiprinājums. Tieši darba organizācijas dēļ mums ir izdevies ļoti veiksmīgi un laikus pacientu identificēt. Tas, kā mēs organizējām cilvēku, kas ir bijuši vīrusu skartajās teritorijās, apziņošanu un analīžu veikšanu, paliekot mājās, ir sevi attaisnojis," vērtēja politiķe.

Viņķele pauda, ka Latvijas institūcijām ir bijusi iespēja un veiksme gatavoties vīrusam ilgāk nekā citām Eiropas valstīm, līdz ar to brīdī, kad analīzes apstiprināja pirmo saslimstības gadījumu, dienesti bija gatavi nekavējošai rīcībai.

Kā ziņots, Latvijā apstiprināta pirmā saslimšana ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19.

Pirmais ar jauno koronavīrusa slimību Covid-19 inficējies Latvijas iedzīvotājs sestdien, 29.februārī, ielidojis no Minhenes, pirms tam ceļojot vīrusa skartajā Itālijas reģionā.

Lidsabiedrības airBaltic lidmašīna ar reisa numuru "BT-226" 29.februārī plkst.15.40 izlidojusi no Minhenes un plkst.17.55 ielidojusi Rīgā. Perevoščikovs skaidroja, ka inficēšanās notikusi Itālijā. Sieviete kopā ar ģimeni ceļojusi no Itālijas uz Minheni Vācijā un tad ar lidmašīnu uz Rīgu.

Jaunais koronavīruss pirmo reizi konstatēts 2019.gada decembrī Ķīnā. Kopš tā laika tas reģistrēts vēl vairākos desmitos valstu.

Jaunais koronavīruss ceturtdien tika konstatēts Igaunijā, bet piektdien - arī Lietuvā un Baltkrievijā. Igaunijā konstatētajā gadījumā saslimušais Irānas pilsonis uz Tallinu bija ceļojis caur Rīgu. Visos šajos gadījumos inficētās personas kaimiņvalstīs ieradušās no vīrusa skartajām valstīm un teritorijām, konkrētajos gadījumos - no Irānas un Itālijas.

Latvijā no 28.februāra īpaši piesardzības pasākumi ir attiecināti uz personām, kuras ir atgriezušās no Itālijas Lombardijas, Veneto, Emīlijas-Romanjas, Pjemontas apgabaliem, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas.

Top komentāri

jautājums
j
"Pret Covid-19 esam noturējušies pietiekami ilgi" - Turēties pretī nozīmē veikt pasākumus, lai koronavīruss nenonāktu Latvijas teritorijā. Ko tad Viņķele ir darījusi? Vai bija pārbaude uz robežām? Vai robežas bija slēgtas? Vai kaut kas tika regulāri dezinficēts? Kas tika darīts?
mjā
m
Viņķele tā turējusies, tā pūlējusies, durvis laikam uz robežas turējusi, lai vīruss neienāktu.
VVZ
V
Viņai nav pilns rublis...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas