Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vismaz vienu vakcīnas devu pret Covid-19 saņēmuši vairāk nekā 900 000 iedzīvotāju

Līdz šim vismaz vienu vakcīnas pret Covid-19 devu Latvijā ir saņēmuši 910 311 cilvēki, bet pilnībā vakcinēti ir 836 007 cilvēki, aģentūru LETA informēja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļā.

No kopējā iedzīvotāju skaita vakcināciju pret Covid-19 sākuši 48%, bet pabeiguši 44%. Savukārt iedzīvotāju vecumā no 12 gadiem vidū vakcināciju sākuši 55,51% un pabeiguši - 50,82%. Vislielākā aptvere ir vecuma grupā no 70 līdz 79 gadiem, kur vakcināciju sākuši 62% senioru.

Veselības nozares darbinieku vidū vismaz vienu devu ir saņēmuši 93%, savukārt vakcinācijas kursu pabeiguši - 86%. Sociālo aprūpes centru klientu un darbinieku vidū aptvere ar vismaz vienu vakcīnas devu sasniedz 77%, bet vakcinācijas kursu ir pabeiguši 68%. Izglītības nozares darbinieku vidū aptvere ar vismaz vienu vakcīnas devu sasniedz 75% un vakcinācijas kursu ir pabeiguši 73%. Iedzīvotāju vecumā no 65 gadiem vidū ar vienu devu vakcinēti vismaz 56%, bet vakcinācijas kursu pabeiguši 50%.

Latvijā iedzīvotājiem ir pieejamas visas Eiropas Zāļu aģentūrā apstiprinātās vakcīnas pret Covid-19. Vakcinēties ir iespējams pie ģimenes ārsta, ārstniecības iestādē, vakcinācijas punktos, tirdzniecības centros un izbraukuma vakcinācijā. Vienlaikus iedzīvotājiem vecumā virs 80 gadiem tiek piedāvāta iespēja vakcinēties mājās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas