Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vismazāk pret Covid-19 vakcinēto ir Latgalē un Zemgalē

No Latvijas reģioniem vismazāk pret Covid-19 vakcinēto ir Latgalē un Zemgalē, savukārt visaktīvākie iedzīvotāji bijuši Pierīgā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotā informācija.

1.septembrī Latvijā pret Covid-19 pilnībā bija vakcinēti 37% no visiem pastāvīgajiem iedzīvotājiem. CSP norāda, ka vakcīnu saņēmušo personu skaits ir lielāks, bet par pilnībā vakcinētiem tiek uzskatīti tie iedzīvotāji, kuriem pagājušas 14 dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas vai arī vienas vakcīnas devas 180 dienu laikā pēc laboratoriski apstiprināta pozitīva Covid-19 testa.

Minētie nosacījumi ir identiski, lai personu uzskatītu par vakcinētu pret Covid-19 un tā varētu ceļot. Vakcinēto skaita un īpatsvara aprēķinā netiek iekļautas personas, kuras šī gada sākumā pēc CSP datiem nebija Latvijas pastāvīgie iedzīvotāji, un mirušās personas no gada sākuma.

Pierīgā pret Covid-19 vakcinēti ir 40,7% iedzīvotāju, Vidzemē vakcinēti 40,6%, Kurzemē - 36,1%, Zemgalē - 35,1%, bet Latgalē - 25%.

Astoņos pagastos un vienā pilsētā vakcinēti vismaz 50% no visa iedzīvotāju kopskaita. Starp pagastiem vislielākais vakcinēto īpatsvars ir Gārsenes pagastā, kur poti saņēmuši 59,2% iedzīvotāju. 

Jūrkalnes pagastā vakcinēti 57,9%, Pampāļos - 57%, Jaunaucē - 56,9%, bet Jeru pagastā - 55,9%. Gārsenes, Jūrkalnes un Jeru pagastā atrodas sociālās aprūpes centri, kas ietekmē salīdzinoši augsto vakcinēto īpatsvaru.

Starp pilsētām visvairāk vakcinēto ir Mazsalacā - 50,1%.

Salīdzinoši augsts vakcinēto īpatsvars - no 40% līdz 57% - ir pagastos Lietuvas pierobežā netālu no Mažeiķiem un Palangas, kas, iespējams, saistīts ar to, lai tur dzīvojošie varētu brīvi pārvietoties pāri robežai bez nepieciešamības ievērot pašizolāciju un vēlmi iepirkties kaimiņvalsts lielveikalos, kur no 13.septembra nevakcinētiem ieeja būs liegta.

Tikmēr 20 pagastos vakcinēti mazāk nekā 15% iedzīvotāju. Vismazākais vakcinēto īpatsvars ir vairākos Latgales pagastos - Kantinieku, Piedrujas, Sokolku, Mākoņkalna, Čornajas un Silajāņu, un tas ir sešreiz mazāk nekā pagastos ar visaugstāko vakcinēto iedzīvotāju īpatsvaru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas