Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Vītolu fonds saņēmis 1,3 miljonu eiro anonīmu ziedojumu

Vītolu fonds saņēmis 1,3 miljonus eiro lielu anonīmu ziedojumu.

Pagājušā gada decembrī Vītolu fonds saņēma anonīmu testamentāro novēlējumu viena miljona Austrālijas dolāru jeb 650 000 eiro apmērā, tagad, pēc pusgada, no šīs pašas personas pēdējās gribas apliecinājuma saņemti vēl divi miljoni Austrālijas dolāru jeb 1,3 miljoni eiro, kas iegūti, pārdodot labdarei piederošo nekustamo īpašumu.

Kā norāda Rubens, kundze, kas jauniešu izglītošanai vēlējusi visu savu dzīvē sakrāto, nāk no Austrālijas, kur viņas vecāki bija ieradušies pēc Otrā pasaules kara, meklējot patvērumu trimdā.

Pēc došanās pensijā viņa pārvācās uz dzīvi Latvijā, izjūtot milzīgu piederību Latvijai, kuru mīlēja no visas sirds, lai arī nebija Latvijā dzimusi. Savu patriotismu viņa bija spējusi apliecināt dzīves laikā, bet vēl vairāk dodoties mūžībā.

Pateicoties ziedojumam, varēs izskolot simtiem Latvijas valsts mediķu, inženieru, skolotāju un daudzu citu profesiju pārstāvju, un tā ir lielākā bagātība, ko kāds savai tēvzemei var sniegt, norāda Vītolu fonds.

"Tā vairs nav palīdzība tikai atsevišķām personām, tas ir dāvinājums visai tautai, kas tiks ielikts pašā vērtīgākajā kapitālā, kas mums pieder, - Latvijas cilvēkos, Latvijas nākotnē," uzsver Vītolu fonda vadība.

Vītolu fonds ar dziļu cieņu piemin un godina ziedotāju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas