Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Vīrusam nav brīvdienu

VM atgādina, ka Lieldienās ciemošanās ir aizliegta

Šobrīd ir aizliegti jebkādi privāti pasākumi, ja tajos piedalās tie, kuri nedzīvo kopā. Tas nozīmē, ka svinības vai ciemošanās pie radiem, draugiem, vecvecākiem, pasēdēšana dārzā ar kaimiņiem, svešu bērnu pieskatīšana vai jebkādi citi privāti satikšanās pasākumi, tostarp tuvojošos Lieldienu svinēšana, kuros iesaistīti cilvēki, kas nedzīvo kopā, ir aizliegti, atgādina Veselības ministrija (VM).

Nav pieļaujama arī situācija, ka, piemēram, cilvēks darba dienās dzīvo vienā vietā, bet nedēļas nogalē dodas apciemot ģimeni vai draugus, kuri dzīvo citur. Šādās situācijās cilvēkam ir jāpieņem lēmums, kurā no mājsaimniecībām viņš pavadīs laiku līdz brīdim, kad šie ierobežojumi tiks atcelti.

Izņēmums ir tad, ja nepilngadīga bērna vecāki dzīvo šķirti. Bērns drīkst tikties ar otru vecāku.

Vienlaikus pašiem vecākiem kopā ir jāizvērtē situācija, vai tas šobrīd ir nepieciešams. Tā vietā var izmantot citas iespējas, piemēram, sazināties ar video zvanu.

Šobrīd īpaši svarīgi no inficēšanās ar Covid-19 ir pasargāt gados vecus cilvēkus un cilvēkus ar hroniskām saslimšanām, tāpēc jāatliek arī vecvecāku apciemojums. "Piemēram, vecāki nevar brīvdienās sūtīt bērnus uz laukiem pie vecvecākiem, kā arī vecvecāki nevar braukt palīdzēt pieskatīt bērnus darba dienās, ja vien visi nedzīvo kopā vienā mājsaimniecībā," uzsver VM. 

Tāpat ministrija atgādina, ka uz ielas kopā atrasties var tikai divi cilvēki, kuri nedzīvo kopā,  tāpēc, piemēram, divas māmiņas, kuras pastaigājas kopā ar bērniem, vairs nevar pastaigā iet kopā vai viņām savā starpā jāievēro vismaz divu metru distance. 

VM skaidro, ka automašīnā braukt kopā ar citiem, ar kuriem nedzīvo kopā, joprojām ir atļauts un sodus par to nepiemēro, taču ministrijas speciālisti tā rīkoties neiesaka. Uzturēšanās vienā automašīnā bez iespējas ievērot distanci ir katra personīgs lēmums un atbildība savas un līdzcilvēku veselības priekšā.

Top komentāri

Vai gulēšana vienā gultā atļauta?
V
Interesanti, vai laulāto gulēšana vienā gultā vēl ir atļauta?
gf
g
Ilgi jau vairs šitie triki ar masveida biedēšanu merkantīlos nolūkos cauri neies ;)
Pēteris
P
Ko vēl negribēs.Biezie uz coron rēķina dāsni sev piešķir miljonatbalstus,bet es,pastala,pat ciemos pie kaimiņa nevarēšu aiziet.Figa.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas