Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VP plāno ieviest "interneta policistus"

Valsts policija (VP) plāno ieviest "interneta policistus", kuri sociālajos tīklos un tīmeklī preventīvos nolūkos uzraudzīs likumu ievērošanu.

VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Andris Zellis trešdien žurnālistiem teica, ka šādu policistu viena no funkcijām būs sava veida patrulēšana tīmeklī, taču vēl tiek domāts arī par citām funkcijām.

Patlaban šāda iecere ir tikai sagatavošanas stadijā, tāpēc vēl nav zināms precīzs funkciju apjoms un cik likumsargus novirzīs šādu uzdevumu veikšanai. Šajā jomā policija pētīs arī ārvalstu praksi.

VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins vērsa uzmanību, ka patlaban plānots, ka "interneta policisti" būs atsevišķi darbinieki.

Viņi, piemēram, komunicēs sociālajos tīklos un uzraudzīs, vai netiek izteikti draudi un pieļauta naida runa.

Paralēli minētajai iecerei VP strādā arī pie centralizētas kibernoziegumu apkarošanos struktūrvienības izveides. Plānots, ka tāda sāks darboties tuvākajā laikā. Patlaban ar kibernoziegumu izmeklēšanu nodarbojas atsevišķas nodaļas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē un Rīgas reģiona pārvaldē, norādīja Grišins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas