Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

VVC pērn sācis pēdējos trīs gados lielāko administratīvo pārkāpumu procesu skaitu

Valsts valodas centrs (VVC) pērn sācis pēdējos trīs gados lielāko administratīvo pārkāpumu procesu skaitu, noskaidrots VVC.

VVC Valodas kontroles departamenta statistikas dati liecina, ka pagājušajā gadā VVC saņēma un izskatīja 1165 iesniegumus, kas 1,7 reizes vairāk nekā 2021.gadā, kā arī 1,2 reizes vairāk nekā 2020.gadā. VVC pērn veicis 2451 pārbaudi, turpinot šādu aktivitāšu skaita pieauguma tendenci.

Pērn VVC pieņēmis 664 lēmumus par soda piemērošanu, 566 gadījumos nolemts piemērot naudas sodu, tikmēr 98 reizes piemērots brīdinājums. Lēmumu par soda piemērošanu skaits ir bijis lielāks nekā 2020. un 2021.gadā.

VVC pērn sāka 671 administratīvā pārkāpuma procesu, kas ir 1,2 reizes vairāk nekā 2020. un 2021.gadā, kad katrā no gadiem sākts 531 administratīvā pārkāpuma process.

Visvairāk jeb 73% gadījumu administratīvā pārkāpuma process pērn sākts saistībā ar valsts valodas nelietošanu profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamajā apjomā. Katrs piektais process saistīts ar informācijas sniegšanas noteikumu neievērošanu.

Vēl pērn administratīvo pārkāpumu procesi sākti par preču apriti saistītās informācijas nenodrošināšanu valsts valodā, darba līguma noslēgšanu ar darbinieku, neievērojot valsts valodas zināšanu apjomu, informācijas nesniegšanu vai informācijas nepienācīgu sniegšanu, vai nepatiesas informācijas sniegšanu iestādei, kā arī par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu vai amatpersonas darbības traucēšanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas