Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa pulcē vairākus simtus cilvēku

Svētdien plkst.14 ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa pulcēja vairākus simtus cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Ziedus pie Brīvības pieminekļa nolika valsts augstākās amatpersonas - Valsts prezidents Andris Bērziņš, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), bijušie Valsts prezidenti, Ministru kabineta locekļi, Augstākās padomes deputāti, kuri balsoja par Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanu, ārvalstu diplomātiskais korpuss, Saeimas deputāti, Nacionālo bruņoto spēku vadība un sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Ziedus amatpersonas izvietoja uz jau iepriekš izveidota podesta Latvijas kontūrā, kas izveidota no ziediem. Pēc oficiālās ziedu nolikšanas nolikt ziedus Latvijas kontūrā individuāli turpināja klātesošie iedzīvotāji.

Pārsvarā oficiālajā ziedu nolikšanā Latvijas kontūrā tika izvietoti ziedu pušķi sarkanbaltsarkanajās Latvijas karoga krāsās, bet ārvalstu vēstnieku pušķi bija apsieti ar lentītēm to pārstāvēto valstu karogu krāsās.

Jau ziņots, ka plkst.11 laukumā pie Brīvības pieminekļa bija pulcējušies vairāki simti cilvēku - gan iedzīvotāji ar bērniem, gan tūristi, lai vērotu Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru defilē un blakus piemineklim veidotu Latvijas kontūru no ziediem, novēroja aģentūra LETA.

Šodien tiek atzīmēta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 24.gadadiena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas