Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zilaļģu dēļ neiesaka peldēties Vecāķu pludmalē

Saistībā ar strauju zilaļģu savairošanos Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus pagaidām atturēties no peldēšanās Vecāķu pludmalē, aģentūru LETA informēja Rīgas dome.

Reaģējot uz atbildīgo dienestu informāciju, pašvaldība šovakar peldvietā izvietos informatīvās zīmes par peldēšanās ierobežojumu.

Tuvākajā laikā tiks veikti ārkārtas ūdens analīžu mērījumi un pēc rezultātu saņemšanas sabiedrība tiks informēta par piesārņojuma līmeni un iespējām peldēties.

Kā norāda dome, pēdējo reizi ūdens kvalitātes mērījumi Vecāķu peldvietā tika veikti pagājušā nedēļā, kas apliecināja, ka ūdens kvalitāte bija laba.

Zilaļģēm atmirstot, ūdenī var tikt izdalīti toksīni, kas peldētājiem var radīt dažādas ādas un gļotādu alerģiskās reakcijas un iekaisumu. Cilvēku saindēšanās ar zilaļģēm notiek ļoti reti. Ja tomēr notikusi saskare ar zilaļģēm, nekavējoties jānomazgājas tīrā ūdenī, var lietot aktivēto ogli, smagas saindēšanās gadījumā jāsazinās ar mediķiem.

Tāpat nedrīkst pieļaut, ka mājdzīvnieki dzer ūdeni, kuros masveidā savairojušās zilaļģes - dzīvnieki ar ūdenī esošajiem toksīniem var saindēties un pat aiziet bojā.

"Ūdens ziedēšana", kuras laikā savairojušās aļģes ir pārsvarā nekaitīgas, Latvijas upēs, ezeros, ūdenskrātuvēs un Rīgas jūras līcī tiek novērota katru gadu.

Šogad Vecāķu pludmale pirmo reizi tika atzīta par Zilā karoga pludmali.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas