Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

ZZS virzīs grozījumus par atteikšanos no Covid-19 sertifikātu uzrādīšanas Latvijā

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāti sagatavojuši likumprojektu, kas paredz likvidēt nepieciešamību pēc Covid-19 testēšanas, vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta Latvijā, aģentūru LETA informēja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa.

"Vairākas Eiropas valstis, arī kaimiņvalstis, ir paziņojušas, ka, mainoties Covid-19 izplatībai un palielinoties vakcinācijas aptverei, tās atteiksies no sertifikātu lietošanas. Arī Latvijā pašlaik spēkā esošajam "zaļajam" un "sarkanajam" režīmam vairs nav epidemioloģiska pamatojuma, jo ar vīrusu inficējas kā vakcinētie, tā arī nevakcinētie," tā sagatavoto likumprojektu pamato ZZS līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Edgars Tavars.

Politiķis akcentē, ka ir jāpieņem, ka pašlaik laboratorijas noslodzes dēļ nespēj laicīgi sniegt rezultātus, tāpēc cilvēki tos saņem novēloti un jau ar negatīvu rezultātu pēc pārslimošanas.

ZZS rosina veikt grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, svītrojot pantus, kas paredz nepieciešamību uzrādīt Covid-19 sertifikātu, lai apliecinātu vakcinācijas vai pārslimošanas faktu vai informāciju par veiktā testa rezultātu, kā arī svītrot likuma pantus, kas nosaka epidemioloģiskās drošības prasības darba vidē.

Tāpat ZZS rosina Saeimai uzdot Ministru kabinetam līdz 1.martam pieņemt saistītos grozījumus vairākos valdības noteikumos.

"Valdība vēl tikai domā un spriež, kā mazināt noteiktos ierobežojumus un kāda varētu būt mūsu dzīve pēc ārkārtējās situācijas beigām, taču Latvijas iedzīvotāji vēlas ātru rīcību no politiķiem," uzskata ZZS līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Armands Krauze.

Politiķis norāda, ka ZZS deputāti ir gatavi aktīvi iesaistīties, lai sabiedrībai jau savlaicīgi būtu skaidrība. "Turklāt sabiedrība kopumā, daudzu nozaru uzņēmēji un ekonomika jau ir būtiski cietusi, tāpēc turpināt bezjēdzīgus ierobežojumus nav saprātīgi," pauž Krauze.

ZZS reizē pauž, ka pamatotas un ekspertu ieteiktas epidemioloģiskās drošības prasības joprojām ir jāievēro, tomēr sertifikāti kā drošības apliecinājums savu jēgu ir zaudējuši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas