Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Tesla peļņa trešajā ceturksnī vairāk nekā dubultojusies

ASV elektroautomobiļu ražošanas uzņēmums Tesla šogad trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar jūliju-septembri vairāk nekā divkāršojis peļņu, kas sasniegusi 3,29 miljardus ASV dolāru (3,36 miljardi eiro), liecina kompānijas jaunākais finanšu pārskats.

Savukārt "Tesla" ieņēmumi trešajā ceturksnī gada izteiksmē pieauguši par 56% līdz 21,45 miljardiem ASV dolāru.

"Tesla" ieņēmumu pieaugumu pamatoja ar piegādāto automobiļu skata kāpumu, citu uzņēmējdarbības atzaru izaugsmi un vidējās pārdošanas cenas palielinājumu.

Trešajā ceturksnī "Tesla" saražojusi 365 923 automobiļus un piegādājusi 343 830 spēkratus. Pērn jūlijā-septembrī šie rādītāji bija attiecīgi 237 823 un 241 391.

Kompānija vēlas pēc iespējas drīz palielināt ražošanas jaudas. Gada salīdzinājumā tā sagaida automobiļu piegāžu skaita pieaugumu par 50%.

Neskatoties uz labajiem finanšu rezultātiem, "Tesla" akcijas cena samazinās saistībā ar bažām par elektromobiļu pieprasījuma elastību augstas inflācijas apstākļos, kompānijas vadītāja Īlona Maska darījuma par "Twitter" iegādi un citām neskaidrībām.

Analītiķi sagaida, ka arī ceturtajā ceturksnī "Tesla" rezultāti būs pārliecinoši, jo pēc stingriem koronavīrusa Covid-19 ierobežojumiem darbību pilnībā ir atsākusi rūpnīca Šanhajā, kā arī palielināta ražošanas jauda rūpnīcās ASV Teksasas štatā un Vācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits