Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Twitter vadītājs aizstāv Trampa bloķēšanu

Sociālā tīkla Twitter uzņēmuma vadītājs Džeks Dorsijs trešdien aizstāvēja platformas lēmumu uz nenoteiktu laiku apturēt prezidenta Donalda Trampa konta darbību, vienlaikus atzīstot, ka tas rada bīstamu precedentu.

"Es to nesvinu un nejūtos lepns, ka tviterī bija jāaizliedz konts @realDonaldTrump un par to, kā mēs šeit nonācām. Pēc skaidra brīdinājuma, ka mēs spersim šo soli, mēs pieņēmām šo lēmumu ar labāko informāciju, kas mums bija, ņemot vērā tviterī un ārpus tā paustos draudus fiziskajai drošībai," sociālajā tīklā skaidroja Dorsijs.

Tas, ka bija jāķeras pie konta slēgšanas, galu galā bija apliecinājums arī tvitera nespējai sekmēt veselīgu sarunu, norādīja uzņēmuma vadītājs.

"Šādu soļu speršana sadrumstalo sarunu. Tie mūs sašķeļ. Tie ierobežo potenciālu skaidrības gūšanai, lai labotos un gūtu mācību. Un tas rada precedentu, kas, kā man šķiet, ir bīstams - tā ir vara, kas indivīdam vai korporācijai ir pār globālo publisko sarunu," norādīja Dorsijs.

Tviteris pēc Trampa atbalstītāju uzbrukuma 6.janvārī ASV Kapitolijam uz nenoteiktu laiku nobloķējis Trampa privāto kontu @realDonaldTrump, savukārt piektdien pēc uzņēmuma "Amazon" serveru atslēgšanas no globālā tīmekļa pazuda "Twtter" sāncensis konservatīvais sociālais tīkls "Parler".

Arī sociālais tīkls "Facebook" apturējis Trampa profilu darbību, lēmumu skaidrojot ar Trampa vēlmi "apdraudēt mierīgu un likumīgu varas nodošanu".

Tramps apsūdzējis sociālo mediju platformas cenzūrā un ļāvis noprast, ka varētu izveidot alternatīvu platformu.

Jau vēstīts, ka vairāki simti Trampa atbalstītāju 6.janvārī Vašingtonā iebruka Savienoto Valstu Kapitolijā, kad tur bija sapulcējies Kongress, lai oficiāli apstiprinātu demokrāta Džo Baidena uzvaru prezidenta vēlēšanās.

Sadursmju gaitā tika raidīti šāvieni, un vardarbībā pieci cilvēki zaudēja dzīvību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits