Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aizdomās par vēstuļbumbu izsūtīšanu ASV aizturētais vīrietis noziegumu plānojis vairākus mēnešus

ASV Floridas štata iedzīvotājs Cēzars Sajoks, kurš tiek turēts aizdomās par vēstuļbumbu izsūtīšanu demokrātu politiķiem un ietekmīgiem ASV prezidenta Donalda Trampa kritiķiem, spridzekļu izsūtīšanu plānojis kopš jūlija, paziņojusi Savienoto Valstu Tieslietu ministrija.

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) Sajoka datorā atradis dokumentus ar to cilvēku adresēm, kuriem tika nosūtītas vēstuļbumbas, un citu potenciālo upuru adresēm. Datorā atrastas arī atpakaļadreses zīmītes, līdzīgas kādas bija uz pārtvertajiem sūtījumiem.

"Metadati no elektroniskajām ierīcēm liecina, ka apsūdzētais sāka plānot uzbrukumus 2018.gada jūlijā," vēstulē tiesnesim norādījis Ņujorkas dienvidu apgabala prokurors Džofrijs S. Bermans.

Sajoka mobilā telefona saglabātie dati liecina, ka viņš jau 15.jūlijā meklējis bijušās ASV valsts sekretāres Hilarijas Klintones mājas adresi.

56 gadus vecajam Sajokam izvirzītas apsūdzības piecos federālos noziegumos: par spridzekļu pārvadāšanu starp ASV štatiem, spridzekļu sūtīšanu pa pastu, draudiem bijušajiem prezidentiem un citām personām, starpštatu sakaru apdraudēšanu un uzbrukumu esošajām un bijušajām amatpersonām.

ASV varasiestādes pagājušajā nedēļā pārtvēra 14 aizdomīgus sūtījumus. Neviens no tiem neeksplodēja. Adresātu vidū bija Klintone, ASV eksprezidents Baraks Obama, bijušais viceprezidents Džo Baidens, Ņūdžersijas senators demokrāts Korijs Bukers, telekanāls CNN un kinoaktieris Roberts De Niro.

Pirmdien Atlantas pastā tika atklāta vēl viena aizdomīga paka, kas bija adresēta CNN.

Top komentāri

TrollisJT
T
Kādā līmenī ir daudzmiljardu dārgie ASV specdienesti, ja viņi nepievērsa uzmanību, ka viens tipiņš internetā snaikstās gar bijušā ASV prezidenta mājas adresi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits