Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Alabamas Senāts pieņem stingrāko abortu aizlieguma likumu ASV

ASV Alabamas štata Senāts otrdien pieņēmis stingrākos ierobežojumus abortiem Savienotajās Valstīs, aizliedzot jebkādu grūtniecības pārtraukšanu, bet ārstiem, kas veiks šo procedūru, paredzot mūža ieslodzījumu.

Likumprojektā, kas nosūtīts parakstīšanai gubernatorei Kejai Aivijai, nav paredzēti izņēmumi attiecībā uz izvarošanas un incesta gadījumiem.

ASV lielākā cilvēktiesību aizsardzības organizācija ACLU solījusi vērsties tiesā, lai panāktu likuma apturēšanu, savukārt likuma atbalstītāji neslēpj, ka vēlas, lai lieta tiktu izskatīta Augstākajā tiesā.

Pēc Donalda Trampa nonākšanas prezidenta amatā Augstākajā tiesā izveidojies konservatīvo tiesnešu vairākums, un daudzi republikāņi vēlas, lai tiktu atcelts vēsturiskais spriedums 1973.gada lietā Roua pret Veidu, ar kuru tika atzītas sievietes tiesības uz aborta veikšanu.

"Jūs tikko paši izvarojāt Alabamas štatu," paziņoja Alabamas Senāta demokrātu līderis Bobijs Singltons, kad senatori bija noraidījuši grozījumus, kuros bija ierosināts noteikt izņēmumus abortu aizliegumam.

"Jūs sakāt manai meitai, ka tev Alabamas štatā nav nozīmes. Ir pieņemami, ja vīrietis tevi izvaro, un tev būs viņa bērns, ja tu paliec stāvoklī," piebilda senators.

Top komentāri

laiks rādīs
l
Daudzveidība ir laba lieta. Vienā valstī aborti ar atļauti, citā ir aizliegti. Pēc 50 gadiem paskatīsimies, kura valsts bija gudrāka.
umpapā
u
Nesaprotu..cilvēki runā par sievietēm, kas taisa abortus, tā itkā viņām tas būtu hobijs! Es ceru, ka viendien Jūs sapratīsiet, ka neviens negrib taisīt abortus, dažreiz savādāk vienkārši nevar.
bet
b
Lai nebūtu abortu, ir jānodrošina, lai nebūtu izvarošanu. Lai nebūtu izvarošanu, sabiedrība ir jāaudzina un nedrīkst ielaist valstī cilvēkus no valstīm, kurās valda citas vērtības.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits