Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

ANO: Trampa izteikumi par "sūdu bedres valstīm" ir apkaunojoši

Ja apstiprināsies ASV mediju ziņas, ka Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps Āfrikas valstis, Haiti un Salvadoru nodēvējis par "sūdu bedres valstīm", šādi izteikumi jāatzīst par apkaunojošiem un rasistiskiem, piektdien sacīja ANO cilvēktiesību biroja pārstāvis sakariem ar presi Ruperts Kovils.

"Ja tas apstiprināsies, tad tie no Savienoto Valstu prezidenta puses ir šokējoši un apkaunojoši izteikumi. Piedodiet, bet nav cita vārda, lai to raksturotu, kā "rasistiski"," viņš norādīja.

Kā ziņoja laikraksts The Washington Post, Tramps ceturtdien esot pārsteidzis ASV likumdevējus, lietojot vārdus "sūdu bedres valstis", kad likumdevēji ierosinājuši atjaunot Haiti, Salvadoras un Āfrikas valstu imigrantu aizsardzību.

Tramps bijis neapmierināts, kad likumdevēji piedāvājuši atjaunot šo valstu imigrantu aizsardzību abu lielo partiju atbalstītas imigrācijas vienošanās ietvaros.

"Kāpēc pie mums brauc cilvēki no visām šīm sūdu bedres valstīm," atsaucoties uz diviem anonīmiem cilvēkiem, kas tikuši informēti par sanāksmi, ziņoja laikraksts.

Prezidents tad ierosinājis, ka ASV būtu vairāk jāļauj ieceļot cilvēkiem no tādām valstīm kā Norvēģija.

Ar priekšlikumu nākuši klajā divi senatori, kas tikušies ar Trampu Baltā nama Ovālajā kabinetā.

Viņi ierosinājuši atjaunot pastāvīgo iedzīvotāju īpašo statusu Salvadoras un citu valstu pilsoņiem likumos, kuros būtu paredzēts finansējums mūrim uz ASV-Meksikas robežas, kā arī izmaiņas vīzu loterijas sistēmā.

Top komentāri

Def
D
ano rūpes par nelegāliem imigrantiem(robežpārkāpējiem) ir vēl vairāk apkaunojošas!!!!!!!!!!!!
ta nu gan
t
Ir pagājis gandrīz gads, kopš Tramps ir inaugurēts ASV prezidenta amatā. Diena, varējāt izveidot kāda pārskatu no finansistu viedokļa, kas ar ASV ekonomiku ir pa šo gadu noticis- IKP, biržu indeksi, bezdarbs utml. Kaut kā baigais klusums par tādām tēmām. Ja ir raksti, tad tikai par kādu Melānijas kleitu, kurai ir par daudz ieloces vai par maz, kaut kāds citāts no neprotokolētas sarunas. Ko pirms gada te rakstīja- nu apmēram, ka visa ASV tūlīt pat sabruks. Vai gadījumā nav sanācis otrādi? Jo tā saucamie demokrāti jau nu nepalaistu garām iespēju kritikai, ja vien tai būtu naga melnums iemesla.
hmm
h
Kopš kura laika patiesība ir apkaunojoša?..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits