Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks
Klintones pārstāvji telefoniski vai klātienē uzrunājuši 17% vēlētāju, bet Trampa kampaņas darboņi - 8%

Aptauja: Klintones kampaņa krietni aktīvāk uzrunājusi vēlētājus

Demokrātu izvirzītās ASV prezidenta amata kandidātes Hilarijas Klintones pārstāvji krietni aktīvāk uzrunājuši vēlētājus vai nu telefoniski, vai tiekoties klātienē, liecina Morning Consult/Politico veiktā aptauja.

Klintones kampaņas organizatoriskais pārsvars pār konkurenta Donalda Trampa kampaņu šajā aspektā bijis vērā ņemams - ja 17% aptaujāto vēlētāju atzina, ka Klintones pārstāvji viņiem vai nu zvanījuši, vai uzrunājuši aci pret aci, tad par Trampa pārstāvjiem to varējuši apgalvot uz pusi mazāk cilvēku. 

Vēl 9% atklāja, ka viņus uzrunājuši gan Demokrātu partijas, gan Republikāņu partijas pārstāvji, bet lielākā daļa, proti, 62%, tieši uzrunāti netika no nevienas "nometnes".

Aptauja arī liecināja, ka zināmā mērā par labu Klintonei nostrādājis "Obamas efekts". 21% cilvēku atzinuši, ka viņu balsojums ir "atbalsts prezidentam Barakam Obamam", kurš aktīvi aģitējis par labu Klintonei. Tiesa, "Obamas efekts" darbojas arī pretējā virzienā - 19% neslēpa, ka viņu balss ir arī balss pret Obamu, proti, viņi balsojuši par Trampu. Lielākā daļa jeb 55% gan atzina, ka Obama nespēlēja nekādu lomu viņu izdarītajā izvēlē.

Aptaujā, kas veikta līdz 8.novembrim, balsošanas dienai, tiešsaistes intervijās aptaujāti 9,704 cilvēki. Tāpat aptaujāti arī vēlētāji, kas piedalījās iepriekšējā balsošanā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits