Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aptauja: Klintones pārsvars pār Trampu sarūk

ASV republikāņu prezidenta amata kandidātam Donaldam Trampam pēdējo nedēļu laikā izdevies samazināt demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones pārsvaru cīņā par Balto namu, liecina trešdien izplatītie Kvinipiaku universitātes aptaujas rezultāti.

Par Klintoni gatavi balsot 42% vēlētāju, bet par Trampu 40%. Vēl 1.jūnija aptaujā Klintonei pār Trampu bija četru procentpunktu pārsvars.

Tiesa gan, atbilstoši svētdien izplatītajiem telekanāla NBC un laikraksta Washington Post aptaujas datiem Klintonei bija 12 procentpunktu pārsvars pār Trampu.

No Kvinipiaku universitātes aptaujātajiem 1510 reģistrētajiem vēlētajiem 61% atzinis, ka 2016.gada vēlēšanas "ASV palielinājušas naida un aizspriedumu līmeni".

Šajā grupā divas trešdaļas vaino Trampa kampaņu, bet 16% - Klintones.

"Vēlētāji atskārtuši, ka viņi atrodas divu viņiem nepatīkamu kandidātu zemiskas, "izdedzinātas zemes" kampaņas vidū. Un viņiem nešķiet, ka no šiem kandidātiem kāds varētu būt labs prezidents," skaidroja Kvinipiaku universitātes pētījumu centra pārstāvis Tims Malojs.

58% pauduši pārliecību, ka bijusī valsts sekretāre ir labāk sagatavota prezidenta amatam nekā Ņujorkas miljardieris. Pretējās domās bijuši 33%.

Tomēr viņi arī uzskata, ka Trampam labāk veiktos ar jaunu darbavietu radīšanu (52 pret 40%), kā arī cīņā ar "Islāma valsts" ekstrēmistiem (52 pret 39%).

Kļūdas robeža pētījumā ir 2,4 procentpunkti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits