Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Aptaujas: Pēc debatēm nostiprinās Klintones pozīcijas

Demokrātu Baltā nama kandidāte Hilarija Klintone pēc pirmajām televīzijas debatēm nostiprinājusi savu pārsvaru pār republikāņu kandidātu Donaldu Trampu, liecina vairāku pirmdien publiskotu sabiedriskās domas aptauju rezultāti.

Izdevuma Politico un mediju kompānijas Mornig Consult veiktajā aptaujā Klintoni bija gatavi atbalstīt 42% gaidāmo vēlētāju, bet Trampu - 36%. Bijušajai valsts sekretārei tas ir kāpums par četriem procentpunktiem salīdzinājumā ar aptauju, kas veikta tieši pirms 26.septembrī notikušajām debatēm.

Telekanāla CNN un tirgus izpētes kompānijas ORC aptaujā Klintoni atbalstīja 47% respondentu, bet Trampu - 42%.

Arī telekanāla Fox aptaujā bijušās ASV pirmās lēdijas pārsvars pār Trampu sasniedza piecus procentpunktus. Par Klintoni bija gatavi balsot 49% aptaujāto, bet par Trampu - 44%. Tomēr laikraksta "Los Angelos Times" aptaujā vadībā bija nekustamo īpašumu magnāts. Viņu atbalstīja 47% respondentu, bet Klintoni - 42,4%.

Vairākas sabiedriskās domas aptaujas tā sauktajos svārstīgajos štatos, īpaši Floridā, Pensilvānijā un Ziemeļkarolīnā, arī uzrāda Klintones pozīciju nostiprināšanos. Tomēr svarīgajā Ohaio štatā vadībā joprojām ir Tramps.

Mornig Consult norādīja, ka Klintonei veiksmīgi izdevies piesaistīt neatkarīgos vēlētājus. Pirms debatēm tie ar 12 procentpunktu starpību atbalstīja Trampu, bet tagad starpība par labu republikāņu kandidātam samazināta līdz pieciem procentpunktiem. Bijušajai valsts sekretārei arī izdevies piesaistīt gados jaunos vēlētājus. Pirms debatēm Klintonei atbalsts vecuma grupā no 18 līdz 29 gadiem bija par astoņiem procentpunktiem lielāks nekā Trampam. Pēc debatēm Klintones pārsvars pieaudzis līdz 32 procentpunktiem.

Neviens no vadošajiem kandidātiem gan nav īpaši populārs. Mornig Consult aptaujā 58% aptaujāto bija negatīvs viedoklis par Trampu, bet 54% - par Klintoni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits