Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ar Covid-19 saslimušais Tramps varētu atstāt slimnīcu jau pirmdien

Ar Covid-19 saslimušais ASV prezidents Donalds Tramps turpina atveseļoties, un varētu atstāt slimnīcu jau pirmdien, paziņojuši viņa ārsti.

Brīfingā svētdien mediķi sacīja, ka skābekļa līmenis Trampa asinīs pēdējo dienu laikā krities divreiz - vienu reizi piektdien un vienu reizi sestdien, un ka ASV prezidents tiek ārstēts ar steroīdiem, tomēr sniedza pozitīvu vērtējumu par Trampa izveseļošanās perspektīvām.

"Prezidenta veselības stāvoklis turpina uzlaboties. Kā jebkuras slimības gaitā, bieži vērojama gan augšupeja, gan lejupslīde," žurnālistiem sacīja Trampa ārsts Šons Konlijs.

Viņš teica, ka Tramps piektdien nogādāts Voltera Rīda militārajā hospitālī, jo viņa slimība strauji progresējusi un skābekļa līmenis viņa asinīs nokrities satraucoši zemu, tāpēc Trampam, vēl esot Baltajā namā, dots papildu skābeklis.

Cits Trampa ārsts Braians Garibaldi pieļāva iespēju, ka Tramps varētu atstāt slimnīcu jau pirmdien.

"Ja viņš turpinās izskatīties un justies tikpat labi kā šodien, mēs ceram, ka jau rīt viņš varētu tikt izrakstīts [no slimnīcas un atgriezties] Baltajā namā, kur viņš var turpināt ārstēšanās kursu," sacīja Garibaldi.

Jau ziņots, ka Trampam ceturtdien tika diagnosticēta saslimšana ar Covid-19, un piektdien viņa stāvoklis pasliktinājās, tāpēc viņš tika nogādāts Voltera Rīda militārajā hospitālī Mērilendas štata Betesdā, kas atrodas netālu no Vašingtonas.  Iepriekš amatpersonas sniedza pretrunīgus un izvairīgus paziņojumus, kas viesa neskaidrību par 74 gadus vecā Trampa patieso veselības stāvokli. Tostarp Konlijs sestdien atteicās atklāt, vai Trampam dots papildu skābeklis.

Tikmēr Tramps sestdienas vakarā izplatīja videoierakstu, kurā apgalvo, ka jūtoties daudz labāk.

Slimības dēļ Tramps ir bijis spiests atcelt priekšvēlēšanu kampaņas pasākumus. Republikāņu partija ir apstiprinājusi viņa kandidatūru otrajam pilnvaru termiņam, un 3.novembrī paredzētajās prezidenta vēlēšanās Trampam būs jāsacenšas ar Demokrātu partijas kandidātu, bijušo viceprezidentu Džo Baidenu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits