Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV aicina Krieviju uzņemties saistības izbeigt konfliktu Donbasā

ASV Valsts departaments aicina Krieviju uzņemties saistības izbeigt tās uzsākto konfliktu Ukrainas austrumos, teikts departamenta preses sekretāres Heteres Nauertas paziņojumā.

"Karadarbība Ukrainas austrumos prasījusi vairāk nekā 10 000 dzīvību un sagrāvusi svarīgu civilo infrastruktūru. Krievijai, kura sāka šo konfliktu un paildzina to, pateicoties aktīvai militāro vienību pārvaldei, kas ikdienas uzbrūk ukraiņu pozīcijām, jāuzņemas tā izbeigšana," paziņoja Nauerta.

"ASV ir gatavas koordinācijā ar Franciju, Vāciju un Ukrainu sadarboties ar Krieviju Minskas vienošanās atbalstīšanai, lai panāktu uguns pārtraukšanu, tostarp ar miera uzturētāju palīdzību, kuriem būtu plašas pilnvaras drošībai un aizsardzībai visā konflikta zonā, kontrole pār starptautisko robežu un atbildība par smagā bruņojuma savākšanu," teikts Valsts departamenta paziņojumā.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši vairāk nekā 10 000 cilvēku, bet apmēram trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Top komentāri

Olona
O
Krievija so karg Ukraina apzinati uztur, lai tadejadi iegutu no pasaules valstim aobalstu Ukrainas valsts teritorijas Krimaas okupacijai. Krievijas strategija ir tada, ka krievijas nacisti, cekisti ir iedomajusies, ka pasaules sabiedriba nogurs no si Ukrainas konflikta, kuru Ukraina ivers krievu nacisti, cekisti, okupanti, un tad Krievija izvaks no Doneckas, Luganskas Krievijas teroristus, slepkavas, okupantus ar nosacijumu, ka pasaules valstim ir jatzist Ukrainas teritorijas Krima okupacija, kur veica 2014. gada Krievija, it ka kompromisu, tacu, ceru, ka ASV, ES, NATO izdaris visu, lai atbrivotu Krimu no Krievijas okupantiem un to atgriestu Ukrainas sastava.
...
.
Putļers: No nas že tam ņet!!!
zvirbulēns
z
Krievija ir jāsadala, jāatņem tās savulaik okupētās teritorijas, Pūķinu jāpakar!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits