Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ASV apcietinātā Krievijas aģente atzīs vainu apsūdzībās

ASV apcietinātā Krievijas pilsone Marija Butina, kas jūlijā tika aizturēta saistībā ar apsūdzībām, ka darbojusies kā nelegāla Krievija aģente, panākusi vienošanos par vainas atzīšanu, liecina dokumenti, ko pirmdien tiesā iesniedzis viņas advokāts.

Butina sākotnēji neatzina vainu apsūdzībās, ka nelegāli darbojusies kā nereģistrēta Krievijas valdības aģente.

Pirmdien Butinas advokāti vērsās Vašingtonas federālajā tiesā ar lūgumu noteikt šonedēļ datumu tiesas sēdei, kurā tiktu izskatīta nostājas maiņa jautājumā par vainas atzīšanu.

"Puses ir atrisinājušas šo jautājumu, un apsūdzētā Marija Butina paliek apcietinājumā," norādīja advokāti, neatkājot, kādas būs galīgās apsūdzības.

ASV Federālā prokuratūra apsūdzējusi Butinu, ka viņa kopā ar diviem ASV pilsoņiem un augstu Krievijas amatpersonu bijusi iesaistīta sazvērestībā, lai ietekmētu ASV Krievijas politiku un iefiltrētos ieroču īpašnieku tiesību organizācijā, domājams, Nacionālajā Strēlnieku asociācijā (NRA), kurai ir ciešas saites ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Laikraksts "The New York Times" ziņoja, ka Butina 2016.gadā pirms Trampa uzvaras vēlēšanās mēģinājusi nodibināt kontaktus starp Trampu un Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

ASV Tieslietu ministrija paziņojusi, ka Butina no 2015.gada līdz 2017.gada sākumam strādājusi "pēc Krievijas valdības augsta līmeņa amatpersonas norādījumiem" un šī amatpersona tagad ir pakļauta ASV sankcijām.

Šīs darbības mērķis bijis attīstīt aizklātus sakaru kanālus, lai piekļūtu ASV politiķiem, kas pieņem nozīmīgus lēmumus.

Top komentāri

??
?
Kad Ušakovs atzīs savu vainu sistemātiskā Latvijas valsts graušanā?
:)
:
Atkal pastaldauņiem muļķības klāsta! :) Viņa nav atzinusi, ka ir spiedze, bet ka darbojās Krievijas amatpersonas mudināta, bet tas viss ir dažādas lietas! Viņa piekritusi sadarboties ar izmeklēšanu, apmaiņā pret ievērojamu soda mīkstināšanu (līdz 5 gadiem un ar deportāciju pēc tiesas)! Laikam jau jeņķu nagu maucēji salauzuši to meiču, to takš viņi prot labāk par visiem pasaulē un pat attaisno tādas metodes!
Domāts ASV Vēstniecībai
D
ASV lopi es būšu no tiem kurš neļaus jums izmukt no Latvijas valsts ,kad kad jūs gribēsiet bēkt no šejienas. ASV ES JUMS TO GARANTĒJU !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits