Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ASV apstiprina Pfizer/BioNTech Covid-19 vakcīnu bērniem 12-15 gadu vecumā

ASV Pārtikas un zāļu pārvalde (FDA) pirmdien apstiprināja uzņēmumu Pfizer un BioNTech izstrādātās Covid-19 vakcīnas izmantošanu bērniem 12 līdz 15 gadu vecumā.

FDA komisāra pienākumu izpildītāja Dženeta Vudkoka nosauca šo lēmumu par "nozīmīgu soli cīņā pret Covid-19 pandēmiju".

"Šodienas rīcība ļauj jaunākiem iedzīvotājiem būt aizsargātiem no Covid-19, vedot mūs tuvāk uz atgriešanos normālā situācijā un pandēmijas izbeigšanu," paziņoja Vudkoka.

"Vecāki un aizbildņi var būt pārliecināti, ka aģentūra veica stingru un pamatīgu visu pieejamo datu izskatīšanu, kā mēs to esam darījuši ar visiem mūsu ārkārtas izmantošanas apstiprinājumiem Covid-19 vakcīnām," viņa piebilda.

FDA iepriekš apstiprināja šo vakcīnu ārkārtas izmantošanai cilvēkiem vismaz 16 gadu vecumā.

"Vakcīnas apstiprināšana jaunākiem iedzīvotājiem ir kritisks solis, turpinot mazināt milzīgo sabiedriskās veselības slogu, ko izraisījusi Covid-19 pandēmija," sacīja FDA Bioloģisko medikamentu vērtēšanas un pētījumu centra direktors Pīters Markss.

FDA informēja, ka ASV Slimību kontroles un profilakses centram (CDC) no 1.marta līdz 30.aprīlim ir ziņots par apmēram 1,5 miljoniem Covid-19 gadījumu cilvēkiem vecumā no 11 līdz 17 gadiem. 

Bērniem slimības gaita parasti ir vieglāka, tomēr viņi to var nodot tālāk gados vecākiem, neaizsargātākiem pieaugušajiem. 

Pfizer/BioNTech martā paziņoja, ka to izstrādātās divu devu vakcīnas režīms ir izrādījies drošs un ļoti efektīvs izmēģinājumā, kurā piedalījās 2260 bērni 12 līdz 15 gadu vecumā.

ASV prezidents Džo Baidens pagājušonedēļ uzsvēra, cik svarīgi ir paplašināt vakcināciju, iekļaujot arī bērnus 12 līdz 15 gadu vecumā, un sacīja, ka varas iestādes ir "gatavas nekavējoties rīkoties", kad tiks piešķirts apstiprinājums.

Viņš sacīja, ka apmēram 20 000 aptieku ASV ir gatavas sākt pusaudžu vakcināciju un ka devas tiks piegādātas arī pediatriem.

FDA ir piešķīrusi ārkārtas izmantošanas apstiprinājumu arī Moderna un Johnson & Johnson izstrādātajām Covid-19 vakcīnām, bet tikai cilvēkiem vecumā virs 18 gadiem. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits