Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV atvērts 11. septembra terora aktiem veltīts muzejs

Ņujorkā atvērts 11. septembra terora aktiem veltīts muzejs, kurā apkopoti upuru pirms nāves atstātie balss pasta ziņojumi tuviniekiem, pa logiem lecošu cilvēku fotogrāfijas un izdzīvojušo putekļiem klātās kurpes. Memoriālais muzejs atvērts par spīti finansiālām problēmām un pretrunīgiem viedokļiem, kā vislabāk godināt gandrīz 3000 traģiskajā notikumā bojāgājušos.

Muzeja un piemiņas laukuma izbūvēšana prasīja 700 miljonus ASV dolāru (510 miljonus eiro).

Ceturtdien Nacionālo 11. septembra memoriālo muzeju apmeklēs ASV prezidents Baraks Obama. Sākumā muzeju varēs apmeklēt bojāgājušo ģimenes un izdzīvojušie, taču no 21. maija tas būs atvērts visiem interesentiem.

Muzeja ekspozīcija sākas ar tumšu gaiteni, kurā tiek atskaņoti cilvēku atmiņu stāsti par 11. septembra notikumiem. Vēlāk apmeklētāji ierauga pēdējo dzelzs kolonnu, kas tika aizvākta no sprādziena centra. Uz tās uzrakstīti policijas iecirkņu numuri un citi ziņojumi. Pēcāk apskatāmas "izdzīvojušo kāpnes", pa kurām no nāves paglābās simtiem cilvēku.

Visbeidzot apmeklētāji nonāk telpā ar dažādiem priekšmetiem no 11. septembra terora aktiem - te redzamas lidmašīnu atlūzas, pēc traģēdijas iekārtotajās piemiņas vietās nolikts spēļu lācītis, Dvīņu torņu sabrukšanas videoieraksts un dzirdami ēkās iesprostoto darbinieku zvani tuviniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits