Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

ASV budžeta krīzes dēļ CIP atsauc no misijām darbiniekus

ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) trešdien sāk atsaukt darbiniekus, kam ir svarīga loma tās galvenajās misijās, otrdien pavēstīja CIP direktors Džons Brenans.

Tiks atsaukti līdzstrādnieki, kas ir nepieciešami "ārvalstu izlūkinformācijas vākšanā, visu avotu analīzē, slepenajās operācijās un pretizlūkošanā", norādīja CIP direktors.

"Ja arī turpmāk tiks saglabāts mūsu darbinieku dramatiski samazinātais nodrošinājums, kāds tas bija pagājušajā nedēļā, radīsies draudi cilvēka dzīvības drošībai un īpašuma aizsardzībai," viņš sacīja.

Cik daudz darbinieku tiks atsaukti no misijām, netiek atklāts.

''Jaunās vadlīnijas negarantē, ka [finansējuma] pārrāvuma laikā mēs varēsim maksāt mūsu darbiniekiem," norādīja Brenans.

Jau vēstīts, ka ASV valdība pagājušajā nedēļā bija spiesta apturēt savu iestāžu darbu, jo republikāņi kā priekšnoteikumu jaunā fiskālā gada finansējuma piešķiršanai izvirzījuši prasību apturēt prezidenta Baraka Obamas panāktās veselības aprūpes sistēmas reformu īstenošanu.

Ja pašreizējie ASV parādsaistību griesti 16,7 triljonu dolāru apmērā netiks paaugstināti līdz 17.oktobrim, valsts pirmo reizi tās vēsturē būs spiesta pasludināt parādu maksātnespēju, radot satricinājumu pasaules ekonomikā.

Tuvojoties 17.oktobrim, ASV parādu defolta pasludināšanas iespēja kļūst arvien reālāka, un analītiķi brīdina, ka tai būs katastrofālas sekas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits