Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV draud izstāties no ANO Cilvēktiesību padomes

ASV piektdien brīdināja, ka sāk zaudēt pacietību, un vēlreiz draudēja izstāties no ANO Cilvēktiesību padomes, kura pieņēma kārtējās piecas rezolūcijas, kurās nosodīta Izraēla.

ASV vēstniece ANO Nikija Heilija sacīja, ka padome ir ļoti neobjektīva pret Izraēlu, un norādīja, ka padome pieņēma tikai trīs rezolūcijas, kurās atsevišķi kritizēta Ziemeļkoreja, Irāna un Sīrija.

"Kad Cilvēktiesību padome izturas pret Izraēlu ļaunāk nekā pret Ziemeļkoreju, Irānu un Sīriju, pati padome kļūst smieklīga un sava vārda necienīga," sacīja Heilija.

"Mūsu pacietība nav neierobežota. Šodienas rīcība skaidri parāda, ka organizācijai trūkst uzticamības, kas nepieciešama, lai tā būtu patiesa cilvēktiesību aizstāve," paziņoja Heilija.

ASV vēstniece aizvadītā gada laikā vairākkārt brīdinājusi, ka Savienotās Valstis ir gatavas izstāties no 47 valstu padomes, kas tika izveidota 2006.gadā, lai aizsargātu cilvēktiesības un veicinātu to ievērošanu.

Piecas rezolūcijas, kurās kritizēta Izraēla, iesniedza Islāma sadarbības organizācijas (OIC) valstis.

Izraēla ir vienīgā valsts, kurai padomes dienaskārtībā atvēlēta vesela sadaļa, ko ASV un arī vairākas Eiropas valstis uzskata par neatbilstošu pieeju.

Kopš ASV prezidenta amatā stājās Donalds Tramps, Savienotās Valstis ir izstājušās no ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO), samazinājušas finansējumu ANO un paziņojušas par plāniem izstāties no ANO Parīzes klimata vienošanās.

Top komentāri

Ļoti pareizi darīs!
Ļ
ANO sen jau ir palicis bezjēdzīgs tukšu salmu kulšanas kantoris! Krievi uzliek mīksto šim muļķu saietam un bloķē visus balsojumus, kas viņiem nepatīk, bet muļķie amerikāņi uztur šo balagānu no sava budžeta!
Trollis JT
T
Kādus militārus konfliktus ANO ir atrisinājusi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits