Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

ASV: Izraēla ir ņēmusi vērā mūsu bažas par operācijām Rafahā

Izraēla ir ņēmusi vērā ASV bažas, īstenojot militārās operācijas Gazas joslas Rafahas pilsētā, kurā no kara patvērušies daudz palestīniešu, otrdien paziņoja augsta ranga ASV amatpersona.

"Ir godīgi pateikt - es domāju, ka izraēlieši ir atjauninājuši savus plānus. Viņi tajos ietvēruši daudzas no mūsu paustajām bažām," amatpersona sacīja reportieriem.

"Tā ir notiekoša diskusija, notiekoša saruna. Tā ir bijusi konstruktīva," sacīja amatpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti.

Amatpersona atsaucās uz sarunām, kuras ASV prezidenta nacionālās drošības padomniekam Džeikam Salivanam pagājušajā nedēļas nogalē Izraēlā bija ar augstākajām Izraēlas amatpersonām, ieskaitot premjerministru Benjaminu Netanjahu.

"Nozīme ir tam, kas tiešām notiek. Mēs nedodam zaļo gaismu Izraēlas operācijām. Tā nav mūsu loma," sacīja ASV amatpersona.

ASV prezidents Džo Baidens ir publiski sacījis, ka viņš negrib, lai Izraēla īstenotu lielu sauszemes ofensīvu Rafahā, kur ir apmetušies daudz palestīniešu, kas atstājuši savas mājas kara starp Izraēlu un "Hamās" dēļ.

Izraēla maija sākumā uzsāka sauszemes uzbrukumu dažiem Rafahas rajoniem, metot izaicinājumu starptautiskai pretestībai, tostarp no tās galvenās sabiedrotās Vašingtonas puses.

Izraēla ir likusi veikt masveida evakuācijas no Rafahas, kur tā sola sagraut "Hamās" un šī grupējuma izveidoto tuneļu sistēmu un izglābt atlikušos ķīlniekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits