Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

ASV karavīri netiks sodīti par drona triecienu Kabulā, kurā nogalināti civiliedzīvotāji

ASV karavīri un amatpersonas netiks disciplināri sodīti par augustā sarīkoto drona triecienu Kabulā, kurā nogalināti 10 afgāņu civiliedzīvotāji, tai skaitā septiņi bērni, pirmdien paziņoja Pentagons.

Aizsardzības ministrs Loids Ostins ir saņēmis augsta līmeņa pārskatu par šo triecienu, kurā nav ieteikumu par kāda atbildību, sacīja Pentagona preses sekretārs Džons Kērbijs.

"Viņš pieņēma viņu ieteikumus. Ministrs (..) neaicina uz papildu atbildības pasākumiem," teica Kērbijs. "Nebija pietiekami spēcīgas lietas par kāda personīgu atbildību."

ASV spēki 29.augustā astoņas stundas bija izsekojuši baltu automobili Toyota Corolla, kuru bija redzējuši Kabulā kādā objektā, ko izlūkdienests bija identificējis kā vietu, no kuras Islāma valsts kaujinieki gatavojuši uzbrukumus Kabulas lidostai. Vēlāk noskaidrojās, ka izlūkdienesta informācija par šo automašīnu bijusi maldīga.

Drona izšauta raķete Hellfire uz šo automobili nogalināja 10 cilvēkus, tai skaitā septiņus bērnus, bet neviens no viņiem nebija saistīts ar Islāma valsti. ASV amatpersonas uzskatīja, ka šajā automobilī bijušas sprāgstvielas, bet laikraksts New York Times vēlāk ziņoja, ka tajā bijušas ūdens kannas.

Automobili vadīja ASV bezpeļņas humānās palīdzības organizācijas Nutrition & Education International (NEI) ilggadējs darbinieks Zemerajs Ahmadi, un tas tikko bija iebraucis Ahmadi ģimenes nama teritorijā un atradās uz piebraucamā ceļa. Triecienā tika nogalināti 10 šīs ģimenes locekļi.

ASV Centrālās pavēlniecības komandieris ģenerālis Kenets Makenzijs 17.septembrī atzina šo drona triecienu par "traģisku kļūdu". Viņš gan aizstāvēja šo ASV operāciju kā "pašaizsardzības triecienu", jo pastāvējušas bažas par uzbrukumu Kabulas lidostai.

26.augustā Islāma valsts teroristi pašnāvnieki sarīkoja sprādzienus pie Kabulas lidostas, nogalinot 169 afgāņus un 13 ASV karavīrus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits