Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

ASV likumdevēji nespēj vienoties par budžeta deficīta samazināšanu

ASV likumdevēji, kuri vada komiteju budžeta deficīta samazināšanai, pirmdien atzina, ka nav izdevies panākt vienošanos šajā Savienoto Valstu tautsaimniecībai tik nozīmīgajā jautājumā.

"Mēs esam visnotaļ sarūgtināti, ka neesam varējuši panākt starppartiju vienošanos par deficīta samazināšanu," kopīgā paziņojumā norāda demokrātu senatore Petija Marija un Pārstāvju palātas likumdevējs no Republikāņu partijas Džebs Hensarlings.

Tādējādi gūts oficiāls apstiprinājums jau iepriekš izskanējušajām ziņām, ka tā dēvētā superkomiteja, kurā ietilpst 12 likumdevēji, nav spējusi vienoties par veidiem, kā desmit gadu laikā samazināt ASV budžeta deficītu par 1,2 triljoniem dolāru.

Galvenās domstarpības likumdevējiem bija jautājumos par nodokļu paaugstināšanu bagātajiem un līdzekļu samazināšanu sociālajām programmām.

Saskaņā ar pašreiz spēkā esošo kārtību tas nozīmē, ka no 2013. gada janvāra iekšzemes programmām un aizsardzības sektoram draud automātiska līdzekļu apcirpšana. Tiesa gan, likumdevējiem vēl ir gana daudz laika, lai to nepieļautu.

"Neraugoties uz mūsu nespēju pārvarēt komitejas [locekļu] ievērojamās domstarpības, mēs šo procesu noslēdzam vienoti uzskatā, ka valsts fiskālā krīze ir jārisina un ka mēs šo jautājumu nevaram atstāt risināšanai nākamajai paaudzei," uzsver Marija un Hensarlings. "Mēs joprojām ceram, ka Kongress varēs turpināt šīs komitejas darbu un varēs rast veidu, kā atrisināt šo jautājumu tā, lai tas nāktu par labu gan amerikāņiem, gan mūsu ekonomikai."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits