Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

ASV navaho indiāņiem kompensācijās izmaksās rekordlielu summu

ASV valdība, lai noregulētu juridiskus strīdus, navaho indiāņiem kompensācijās maksās 554 miljonus dolāru, trešdien pavēstīja amatpersonas.Tā ir lielākā naudas summa, kādu valdība jelkad ir maksājusi kādai no indiāņu ciltīm.No prāvā ietvertajām prasībām dažas bija vairāk nekā 50 gadus vecas. ASV tika apsūdzētas, ka tās cilts zemēs nepareizi pārvaldījušas resursus.

Navaho Nācija - indiāņu pārvaldītā autonomā teritorija Arizonas, Jutas un Ņūmeksikas štatos - piekritusi atteikties no šīm pretenzijām.ASV valdība jau iepriekš panākusi līdzīgas vienošanās ar citām ciltīm par to zemju un resursu izmantošanu.Navaho ar vairāk nekā 300 000 cilvēku ir lielākā Ziemeļamerikas indiāņu tauta.Navaho Nācijas prezidents Bens Šelijs noregulējumu nodēvējis par "cilšu suverenitātes uzvaru"."Godīgā un taisnīgā kompensācija Navaho Zemei" iegūta "gara, smagi izcīnīta procesa" rezultātā, viņš sacīja.2012.gadā ASV panāca līdzīgu noregulējumu ar 41 cilti. Toreiz kompensācijās tika samaksāts aptuveni miljards dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits