Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV par ietriekšanos ar auto Ziemassvētku gājienā tiesa piespriež mūža ieslodzījumu

ASV tiesa trešdien piesprieda mūža ieslodzījumu bez tiesībām uz pirmstermiņa atbrīvošanu Darelam Bruksam, kas Viskonsinas štatā 2021.gada novembrī ietriecās ar auto Ziemassvētku gājienā, nogalinot sešus cilvēkus.

Zvērinātie pēc trīs nedēļas ilgušās prāvas atzina, ka 40 gadus vecais Brukss ir vainīgs vairākās apsūdzībās pirmās pakāpes tīšā slepkavībā, dzīvības apdraudēšanā, apsūdzībās par cilvēku notriekšanu un aizbēgšanu no notikuma vietas.

Bruksa māte tiesā teica, ka dēlam ir psihiatriska rakstura problēmas un ka pareizāk būtu bijis ievietot viņu slēgtā ārstniecības iestādē.

Pats tiesājamais prāvā izteica nožēlu par notikušos un apgalvoja, ka nesaprot, kāpēc tā rīkojies.

Vēršoties pie tiesājamā, tiesnese Dženifera Dorova sacīja: "Jums varbūt ir bijušas garīga rakstura problēmas - vai tās būtu bipolāras bērnības traumas, vai citas šāda rakstura parādības. Bet lietas būtība ir šāda - nekas no tā neizraisīja to, ko jūs izdarījāt 2021.gada 21.novembrī."

Jau ziņots, ka Viskonsinas štata Vokešā ietriecoties ar auto cilvēkos, Brukss nogalināja četras sievietes, vīrieti un astoņus gadus vecu meiteni. Vairāki desmiti cilvēku, kas gājienā piedalījās vai to vēroja, tika ievainoti.

Brukss ietrieca automašīnu Ziemassvētku gājienā Vokešas centrālajā ielā, nesamazinot ātrumu un nemēģinot no gājiena izvairīties.

"Viņš bija dusmu un naida pārņemts un nolēma to nekontrolēt," sacīja tiesnese. "Viņš izvēlējās braukt pārgalvīgi, neapdomīgi un ļaunprātīgi cauri gājienam virsū visiem, kas bija viņa ceļā."

Kā uzreiz pēc traģēdijas skaidroja Vokešas amatpersonas, Brukss bija aizbraucis no kādas konfrontācijas, kad policija tika izsaukta uz notikuma vietu. Divi policisti mēģināja Bruksu apturēt, bet viņš turpināja tīši braukt virsū cilvēkiem gājienā.

Jau uzreiz izskanēja arī jautājumi par to, kāpēc Brukss, kas dažas nedēļas pirms traģēdijas bija aizturēts Milvokos par sava bērna mātes notriekšanu, tika atbrīvots pret minimālo drošības naudu 1000 ASV dolāru apmērā.

Prokurore Sjūzena Opere tiesā pērn novembrī minēja daudzas Bruksa aizturēšanas jau kopš 2000.gada. 

Viņš Viskonsinā bija apsūdzēts par viegliem narkotiku noziegumiem, pretošanos aizturēšanai, ieroču noziegumiem un alimentu nemaksāšanu, un vairākkārt bija ieslodzīts cietumā uz neilgu laiku.

2006. un 2007.gadā viņš Nevadā tika notiesāts par miesas bojājumu nodarīšanu sadzīves apstākļos un par seksu ar nepilngadīgu meiteni. 2021.gadā Džordžijā viņš bija ieslodzīts cietumā par miesas bojājumu nodarīšanu un ģimenes vardarbību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits