Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ASV pārceļ amatpersonu tikšanos Parīzes klimata vienošanās izvērtēšanai

Baltais nams otrdien pārcēlis augstāko amatpersonu tikšanos, kurā bija plānots apspriest ASV turpmāko dalību ANO Parīzes klimata līgumā.

Šī ir jau otrā reize, kad Baltais nams pārcēlis tikšanos.

ASV prezidents Donalds Tramps priekšvēlēšanu kampaņas laikā solīja pārskatīt ASV dalību šajā līgumā, taču vēl tas nav izdarīts, un Baltā nama amatpersonas šajā jautājumā nav vienotas.

ASV valsts sekretārs - bijušais naftas kompānijas Exxon Mobil vadītājs Rekss Tilersons - janvārī pirms apstiprināšanas amatā paziņoja, ka atbalsta turpmāku dalību ANO Parīzes klimata līgumā, bet ASV Vides aizsardzības pārvaldes (EPA) vadītājs Skots Pruits izteicies, ka uzskata Parīzes vienošanos par sliktu līgumu, kas maksās ASV darbavietas.

Parīzē panāktā vienošanās aicina nodrošināt, lai globālā sasilšana nepārsniegtu divus grādus pēc Celsija skalas salīdzinājumā ar līmeni, kāds bija pirms rūpnieciskās revolūcijas. Divi grādi ir slieksnis, kuru pārkāpjot, kā uzskata zinātnieki, globālās sasilšanas visnegatīvākās sekas kļūs nenovēršamas.

Trampa meitai un prezidenta padomniecei Ivankai Trampai otrdien bija plānota tikšanās ar Pruitu un senatoru Lizu Murkovski, bet Baltais nams pirmdien neatklāja, vai plānotās sarunas notiks.

Republikāņu pretestības dēļ ASV Senāts neapstiprināja Parīzes klimata vienošanos, tādēļ tai ASV nav tiesiski saistoša līguma spēks, un Vašingtona var salīdzinoši viegli no tās atteikties.

Kāda augsta ranga amatpersona atklāja, ka Tramps sliecas atteikties no klimata vienošanās, bet Ivanka Trampa sākusi izvērtēšanas procesu, lai pārliecinātos, ka prezidents saņem informāciju no ekspertiem valsts un privātajā sektorā, pirms pieņem lēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits