Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV Pārstāvju palāta nobalsojusi par impīčmenta procesu pret Trampu

Demokrātu kontrolētā ASV Pārstāvju palāta trešdien nobalsoja par impīčmenta procesu pret ASV prezidentu Donaldu Trampu saistībā ar varas ļaunprātīgu izmantošanu un šķēršļu likšanu Kongresam.

Šis lēmums izraisīs impīčmenta prāvas uzsākšanu Senātā janvārī. Republikāņiem Senātā ir vairākums, tāpēc ir maz ticams, ka Kongresa augšpalāta varētu nobalsot par ASV 45. prezidenta atcelšanu no amata.

Pārstāvju palāta vispirms ar 230 balsīm par un 197 pret apstiprināja apsūdzību Trampam par varas ļaunprātīgu izmantošanu, bet pēc tam ar 229 balsīm par un 198 pret apstiprināja arī apsūdzību par šķēršļu likšanu Kongresa veiktai izmeklēšanai.

Lai sāktu impīčmenta procesu, Pārstāvju palātai par to bija jānobalso ar vienkāršu balsu vairākumu.

Abi balsojumi notika laikā, kad Tramps piedalījās sen ieplānotā politiskā mītiņā Mičiganas štata Betlkrīkā, kurā viņš uzrunāja apmēram 7000 atbalstītāju.

Uzzinājis, ka Pārstāvju palāta atbalstījusi par viņa impīčmentu, Tramps sacīja: "Es nemaz neesmu satraukts."

"Nezinu kā jūs, bet  es labi pavadu laiku," teica ASV prezidents. 

Baltais nams ātri reaģēja uz Pārstāvju palātas lēmumu, nodēvējot impīčmenta pantus par neleģitīmiem un paužot pārliecību, ka prezidents tiks attaisnots republikāņu kontrolētajā Senātā, kur nepieciešams divu trešdaļu balsu vairākums.

"Demokrāti ir izvēlējušies iet tālāk uz šīs partejiskās bāzes par spīti faktam, ka prezidents nav izdarījis pilnīgi neko nepareizu," paziņoja Baltā nama preses sekretāre Stefānija Grišema, nosaucot abus balsojumus Pārstāvju palātā par "nekonstitucionālu farsu".

"Prezidents ir pārliecināts, ka Senāts atjaunos regulāro kārtību, taisnīgumu un pienācīgu procesu, kas tika ignorēti Pārstāvju palātas sēdēs. Viņš ir gatavs nākamajiem soļiem un ir pārliecināts, ka tiks pilnīgi attaisnots," teikts Baltā nama paziņojumā.

Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi septembra beigās nolēma sākt impīčmenta izmeklēšanu saistībā ar trauksmes cēlāja ziņojumu, ka Tramps jūlijā telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski mēģinājis viņu pierunāt sniegt informāciju par sava politiskā sāncenša Džo Baidena un viņa dēla Hantera darbību Ukrainā. Pastāv bažas, ka Tramps aizturējis militāro palīdzību Ukrainai, lai izdarītu spiedienu uz Kijevu personīga politiska labuma gūšanai.

Visas pazīmes liecina, ka republikāņiem Senātā izdosies apturēt impīčmenta procesu, taču tas var kaitēt Trampa reputācijai un negatīvi ietekmēt viņa izredzes tikt pārvēlētam prezidenta amatā nākamā gada novembrī.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

ha, ha
h
Sociķu un globālistu banda, kas sevi liekulīgi sauc par "demokrātiem" un nekaunīgi apstrīd vēlētāju izdarīto izvēli, ir vislielākais drauds demokrātijai ne tikai ASV, bet arī visā pasaulē.
ļuļa
ļ
"taču tas var kaitēt Trampa reputācijai un negatīvi ietekmēt viņa izredzes tikt pārvēlētam prezidenta amatā nākamā gada novembrī." - vispār aptaujas rāda tieši pretējo, proti to, ka demokrāti ar savu idiotisko, nu jau trešo impīčmenta mēģinājumu, ir sevi sakompromitējuši vēlētāju acīs, un tramps tikai no tā iegūs. un ka tas viss tikai pastiprina iespēju trampam tikt atkārtoti ievēlētam.
4 MORE YEARS
4
Sarkanie welcomisti paši nobalsoja par savu suicīdu. Lieliski! https://youtu.be/P0-TnmFxaFs?t=274
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits