Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

ASV Pārstāvju palāta noraida mēģinājumu ierobežot izlūkdienestu darbību

ASV Pārstāvju palāta trešdien ar nelielu balsu pārsvaru noraidīja mēģinājumu samazināt finansējumu Nacionālās drošības pārvaldes (NSA) programmām, kas uzkrāj datus par miljoniem amerikāņu telefonsarunām.

Grozījumi, kas tika iesniegti pēc bijušā ASV izlūkdienestu darbinieka Eduarda Snoudena izraisītā skandāla, ka NSA, meklējot iespējamos teroristus, uzkrāj "metadatus" par telefonsarunām un filtrē interneta datu plūsmu, guva 205 kongresmeņu atbalstu, pret tiem balsoja 217.

Pret grozījumiem iebilda Baltais nams un vairāki ietekmīgi Kongresa locekļi, tostarp Pārstāvju palātas un Senāta izlūkdienestu komitejas.

Likumdevēji bija pauduši neapmierinātību par izlūkdienestu pieļautajiem amerikāņu privātās dzīves neaizskaramības pārkāpumiem, izsakot viedokli, ka masveida datu uzkrāšana par pilsoņu telefonsarunām neatbilst nedz ASV konstitūcijai, nedz Kongresa pieņemtajiem likumiem.

Augstākās amatpersonas un izlūkdienestu pārstāvji tomēr uzstāj, ka tas notiekot saskaņā ar slepenās tiesas sankcijām un Kongresa pieņemto pretterorisma likumu, kas pazīstams kā Patriotisma akts. Administrācija uzsver, ka vienīgais izspiegošanas mērķis ir terora aktu novēršana.

Amatpersonas apgalvo, ka neskatoties uz lielo uzkrāto datu apjomu, pārbaudīts tiekot relatīvi neliels skaits telefonsarunu un ka uzkrātos datus aizliegts izmantot citu noziegumu izmeklēšanā, izņemot terorismu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits