Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

ASV Pārstāvju palātas spīkera amatam demokrāti nominē Pelosi

ASV Pārstāvju palātas demokrāti trešdien spīkera amatam atkārtoti nominējuši pašreizējo Kongresa apakšnama vadītāju Nensiju Pelosi, kas jau ļāvusi noprast, ka šie viņai būs pēdējie divi gadi spīkera amatā.

Kalifornijas demokrāte spīkera amatā ir jau sešus gadus, bet sagaidāms, ka nākamie divi varētu kļūt par vissmagākajiem.

Nule kā notikušajās vēlēšanās demokrāti negaidīti zaudēja vismaz desmit līdzšinējos likumdevējus, bet vairākums, kas būs aptuveni 222 pret 213, būs mazākais divu desmitgažu laikā.

Šī perspektīva atstājusi demoralizējošu iespaidu uz daudziem demokrātiem, bet partijas iekšienē saasinājušies pārmetumi mēreno un progresīvo nometņu starpā par vēlēšanu dienas neveiksmi.

Turklāt jaunā prezidenta Džo Baidena un Kongresa priekšā būs izaicinājumi, kas ir saistīti ar Covid-19 krīzi, pandēmijas iedragāto tautsaimniecību, sašķelto elektorātu, kas pašreizējo prezidentu Donaldu Trampu vai nu dedzīgi atbalsta, vai noliedz.

Demokrāti ar bažām raugās uz 2022.gada termiņa vidus vēlēšanām, kurās tradicionāli tiek sodīta partija, kas kontrolē Balto namu.

Šajā kontekstā daudzi demokrāti uzstāj, ka ir laiks vadības maiņai.

Uzrunājot kolēģus trešdien pēc nominācijas iegūšanas, Pelosi aicināja uz vienotību. "Tēmai tam, ko mēs darīsim kā nākamo, ir jābūt saistītai ar taisnīgumu" ekonomikā, veselības aprūpē un policijas darbā, sacīja Pelosi.

Atbildot uz žurnālista jautājumu, vai nākamie divi gadi būs divi pēdējie spīkera amatā, Pelosi norādīja uz saistībām, ko apņēmusies 2018.gadā.

Togad, cenšoties nodrošināt pietiekami daudz balsu, lai kļūtu par spīkeri, Pelosi sacīja, ka piekritusi četru gadu termiņa ierobežojumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits