Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV plāno ielu pie Saūda Arābijas vēstniecības nosaukt Hašogi vārdā

Vietējās amatpersonas vienā no ASV galvaspilsētas Vašingtonas rajoniem ir nobalsojušas par to, lai iela pie Saūda Arābijas vēstniecības tiktu nosaukta noslepkavotā žurnālista Džamala Hašogi vārdā. Ja šo konsultatīvās komisijas lēmumu apstiprinās pilsētas dome, tad ielas posms, kas iet gar plašo vēstniecības ēku Fogibotomas rajonā, tiks ceremoniāli pārdēvēts par Džamala Hašogi ceļu.

ASV dzīvojušais laikraksta The Washington Post publikāciju autors un Saūda Arābijas kroņprinča Muhammeda bin Selmāna kritiķis, Saūda Arābijas pilsonis Hašogi 2. oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni nepieciešamos dokumentus.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā nogalināts dūru cīņas laikā. Tikai pēc tam Rijāda atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu. Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka pats kroņprincis būtu saistīts ar Hašogi slepkavību vai par plāniem zinājis - apgalvojums, ko daudzi eksperti stipri apšauba, jo šāda mēroga plānotas operācijas Saūda Arābijā parasti nenotiek bez karaļnama ziņas.

Atbilstoši ASV mediju ziņām Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) guvusi pārliecinošus pierādījumus, ka Saūda Arābijas kroņprincis un faktiskais valdnieks bijis iesaistīts Hašogi slepkavībā. ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas augstākās amatpersonas gan izteikušās, ka nesaskata tiešus pierādījumus par kroņprinča saistību ar šo slepkavību.

ASV telekanāls CNN ziņoja, ka ideja par ielas nosaukuma maiņu radusies pirms apmēram viena mēneša, un to iedevsomjusi petīcija internetā.

"Mēs ierosinām pārdēvēt Saūda Arābijas vēstniecības adreses ielu par Džamala Hašogi ceļu, lai tas ikdienā atgādinātu Saūda Arābijas ierēdņiem, ka šādas slepkavības ir pilnīgi nepieņemamas, un paustu Vašingtonas neierobežoto atbalstu preses brīvībai," bija teikts šajā petīcijā.

Līdzīga darbība ir tikusi veikta pie Krievijas vēstniecības, kur kāda iela šogad tika nosaukta Vladimira Putina kritiķa Borisa Ņemcova vārdā. Ņemcovs 2015. gadā tika noslepkavots Maskavā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits