Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

ASV plāno nosūtīt vēl 250 militārpersonu uz Sīriju

ASV prezidents Baraks Obama pirmdien paziņos par plāniem nosūtīt vēl 250 militārpersonas uz Sīriju, pastiprinot ASV palīdzību nemierniekiem, svētdien pavēstīja ASV administrācijas augsta amatpersona.

Obama "rīt (pirmdien) paziņos, ka viņš apstiprinājis līdz 250 papildu karavīru nosūtīšanu uz Sīriju", sacīja ziņu avots. Viņš piebilda, ka Obama pavēstīs par šo lēmumu savā runā gadatirgū Vācijas ziemeļu pilsētā Hannoverā pirms tikšanās ar Eiropas līderiem.

ASV karavīriem Sīrijā ir mandāts konsultēt un atbalstīt Sīrijas nemierniekus un spēkus, kas cīnās pret džihādistu grupējumu Islāma valsts.

Obama pašlaik ir ieradies Vācijā uz sarunām ar tās kancleri Angelu Merkeli, un tām pirmdien pievienosies Francijas, Itālijas un Lielbritānijas politiskie līderi. Šīs sarunas, kas sasauktas pēc Obamas lūguma, koncentrēsies uz cīņu pret Islāma valsti.

"Prezidents ir autorizējis vairākus soļus atbalsta palielināšanai mūsu partneriem reģionā, tostarp Irākas drošības spēkiem, kā arī vietējiem Sīrijas spēkiem, kuri cīnās pret Islāma valsti,” sacīja ASV administrācijas amatpersona.

Obama svētdien preses konferencē Vācijā aicināja Sīrijas konflikta puses atgriezties pie sarunu galda un “atjaunot” pamieru, kas panākts ar starptautisku starpniecību.

Baltā nama administrācija uzskata, ka šis pamiers ir vienīgā izeja no piecus gadus ilgušās karadarbības Sīrijā.

"Aizvadītās nedēļas sākumā es runāju ar [Krievijas] prezidentu Vladimiru Putinu, lai mēģinātu pārliecināties, ka mēs varam atjaunot karadarbības pārtraukšanu," Obama sacīja kopīgā preses konferencē ar Merkeli.

Vienlaikus ASV prezidents norādīja, ka neatbalsta ideju par "droša patvēruma zonu" izveidi bēgļiem Sīrijā, un skaidroja to nevis ar ideoloģiskiem, bet praktiskiem apsvērumiem, jo uzskata, ka tam būtu vajadzīgs nopietns militārs ieguldījums. Pēc Obamas teiktā, viņš un viņa padomnieki vairākārt izskatījuši tādu iespēju, bet šie plāni atzīti par nereāliem.

Iepriekš intervijā britu raidsabiedrībai BBC Obama noraidīja ASV spēku nosūtīšanu uz Sīriju, uzsverot, ka šīs valsts problēmas nevar atrisināt ar militāriem līdzekļiem vien. "Tā būtu kļūda, ja ASV vai Lielbritānija (..) nosūtītu sauszemes spēkus un gāztu [Sīrijas prezidenta Bašara] Asada režīmu," viņš izteicās.

Kā intervijā atzina ASV prezidents, viņš nedomā, ka džihādistu grupējums "Islāma valsts" varētu tikt sakauts atlikušajos deviņos viņa pilnvaru termiņa mēnešos, tomēr cer, ka izdosies "palēnām sašaurināt telpu, kurā tas darbojas".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits