Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

ASV policiste aizturēta par melnādaina kaimiņa nošaušanu viņa dzīvoklī

ASV Teksasas štatā likumsargi svētdien aizturējuši baltādainu policisti, kas Dalasā sajaukusi savu dzīvokli ar melnādaina kaimiņa dzīvokli un šo kaimiņu nošāvusi, pavēstīja amatpersonas.

Policiste apsūdzēta slepkavībā bez iepriekšēja nodoma.

Policiste Embera Gaigere ceturtdien nošāva 26 gadus veco Boutemu Džīnu viņa dzīvoklī. Kā vēsta vietējie mediji, Gaigere Džīnu noturējusi par laupītāju.

Džīna ģimene pieprasīja, lai Gaigere tiek aizturēta, kā arī pauda sašutumu par pārlieku labvēlību pret policisti, kas pēc slepkavības vairākas dienas palikusi brīvībā.

Pēc policijas sniegtajām ziņām, 30 gadus vecā Gaigere, kas policijā strādājusi četrus gadus, nošāvusi Džīnu, kad pēc savas darba maiņas atgriezusies mājās dzīvokļu kompleksā South Side Flats, kur bijuši dzīvokļi kā viņai, tā Džīnam. Gaigere pati izsaukusi likumsargus un skaidrojusi, ka esot Džīna dzīvokli kļūdaini noturējusi par savējo.

Upura māte Elisona Džīna medijiem izteica minējumus, vai incidentā rasei bijusi nozīme.

"Ja viņš būtu baltādainais, vai tas būtu citādāk? Vai viņa būtu reaģējusi savādāk?" piektdien sacīja upura māte.

Džīns kopš 2016.gada pēc augstskolas absolvēšanas Ārkanzasas štatā strādājis grāmatvedības uzņēmumā "PwC". Draugi un ģimenes locekļi, kas sestdien pulcējās Dalasas rietumu Kristus baznīcā, lai pieminētu Džīnu, upuri raksturoja kā talantīgu dziedātāju un dedzīgu kristieti.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka persona, kura nespēj savu dzīvokli atšķirt no sveša, ka tada persona nevatbilst policista kvalifikācijas prasībām. Cik vēl tādu ir policijā?
trusis nejaukais
t
protams melnie jau nespeej dziivot nesaskatot visur rasismu. eeri iekaarstojushies jo vienmeer tak var izvilkt to rasisma kaarti un teelot apspiestos. pat ja policiste buutu melnaadaina taapat baltie buutu vainiigi nezinu izdomaatu ka nabaga melnajai straadaajot policijaa ir pielipis balto rasisms. idioti nekas vairaak. neenu taa policiste toch nav pilns rublis bet ko var zinaat kaa tas melnais uzvedaas, varbuut leca virsuu ar katlu vai ierocim liidziigu prieksmetu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits