Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

ASV prokurors varētu pieprasīt nāvessodu trīs sieviešu nolaupītājam

ASV prokurors ceturtdien paziņojis, ka varētu pieprasīt nāvessodu Arielam Kastro, kuram izvirzītas apsūdzības par trīs jaunu sieviešu nolaupīšanu un turēšanu gūstā desmit gadus. 52 gadus vecais vīrietis apsūdzēts arī par izvarošanu, seksuālu vardarbību un spontāno abortu izraisīšanu.

"Es grasos celt apsūdzības par ikvienu un visiem seksuālas vardarbības gadījumiem, par katru nolaupīšanas dienu, katru noziedzīgu uzbrukumu, visiem šiem slepkavības mēģinājumiem un (..) slepkavībām, ko viņš pastrādāja, pārtraucot grūtniecības," paziņoja Kajahogas apgabala prokurors Timotijs Makgintijs.

Prokurors norādīja, ka viņa birojs grasās arī izvērtēt iespēju celt apsūdzības, kas ir pamats nāvessoda pieprasīšanai. "Realitāte ir tāda, ka mūsu vidū joprojām ir brutāli noziedznieki, kuriem nav nekādas cieņas pret likuma varu vai cilvēka dzīvību. Ohaio likumi prasa nāvessodu visperversākajiem noziedzniekiem, kuri nolaupīšanas laikā pastrādā slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos," norādīja Makgintijs.

Prokurors atzīmēja, ka pēc nolaupīto sieviešu pamatīgās iztaujāšanas un nozieguma vietas rūpīgākas izpētes Kastro var tikt izvirzītas smagākas apsūdzības, nekā sākotnējās - par trīs sieviešu nolaupīšanu, izvarošanu un viena upura meitas nolaupīšanu.

Jau ziņots, ka ASV pirmdien tika atrastas trīs sievietes, kuras pazuda pirms aptuveni desmit gadiem, un visu šo laiku, domājams, turētas gūstā kādā mājā Klīvlendā, Ohaio štatā. Visas trīs sievietes - 27 gadus vecā Amanda Berija, 23 gadus vecā Džīna Dehesusa un 32 gadus vecā Mišela Naita - tika izglābtas un pēc medicīniskās apskates nogādātas pie tuviniekiem.

Berija pazuda 2003.gada aprīlī 16 gadu vecumā. Pēdējo reizi viņa tika redzēta, dodamies prom no darba ātrās ēdināšanas restorānā, kas atradās pāris kvartālu no viņas mājām. Policija apstiprinājusi ziņas, ka Berijai ir sešus gadus veca meita, kura, domājams, pasaulē nākusi laikā, kad Berija atradās gūstā.

Makgintijs māju, kurā sievietes tika turētas desmit gadus, salīdzināja ar "spīdzināšanas kambari un personisko cietumu, kas atradies mūsu pilsētas pašā sirdī", un sacīja, ka "šausminošā brutalitāte un spīdzināšana", ko upuri pārcieta, nav prātam aptverama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits