Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

ASV senatori - republikāņi aicina būtiski pārskatīt Vašingtonas Krievijas politiku

ASV senatori – republikāņi Džons Makkeins (Arizona) un Lindsijs Greiems (Dienvidkarolīna) publiskojuši savu redzējumu par to, kādi soļi, viņuprāt, jāsper ASV attiecībās ar Krieviju. ASV varas iestādēm „ir jāatsakās no simboliskiem žestiem un jāīsteno darbības, kas nepieciešamas, lai izstrādātu reālistiskāku pieeju attiecībām ar Krieviju”, teikts paziņojumā, kas publicēts Dž. Makkeina interneta vietnē.

Maskavas rīcība (domāta politiskā patvēruma piešķiršana Edvardam Snoudenam) „nodara kaitējumu ASV nacionālajām interesēm”, apgalvo L. Greiems un Dž. Makkeins, vienlaikus brīdinot, ka līdzko stāsies spēkā jauna pieeja attiecībām ar Krieviju, šādām darbībām „būs sekas”.

Turpinājumā abi senatori piedāvā pasākumu sarakstu minētās jaunās pieejas ietvaros. Kā pirmā minēta nepieciešamība „būtiski paplašināt tā dēvētajam Magņitska aktam pievienoto personu sarakstu, lai sauktu pie atbildības daudzus cilvēktiesību pārkāpējus, kuri tāpat kā agrāk Krievijā netiek sodīti”.

Tāpat nepieciešams panākt ASV pretraķešu aizsardzības sistēmas elementu izvietošanas visu posmu īstenošanu Eiropā un „strauji virzīties pretim jaunam NATO paplašināšanas raundam, ieskaitot Gruzijas uzņemšanu”, uzskata Dž. Makkeins un L. Greiems.

„Mums ir jāmet izaicinājums tādu Krievijas disidentu, kā Mihails Hodorkovskis un Aleksejs Navaļnijs, tiesāšanai,” raksta senatori. Tāpat piedāvāts spert steidzamus soļus sarunu ar ES par brīvās tirdzniecības zonas izveidi ātrākai pabeigšanai, „lai ASV naftas un gāzes ieguves apjomu pieauguma laikā varētu brīvi pārdot tās saviem Eiropas sabiedrotajiem, šādi izbeidzot viņu seno atkarību no Krievijas energoresursiem”.

„Un, iespējams, pats galvenais, mums ir atklāti jāatbalsta tie Krievijas iedzīvotāji, kuri arvien biežāk uzdrošinās pieprasīt lielākas brīvības, varas iestāžu atskaitīšanos par to darbību un likuma varu Krievijā,” teikts paziņojuma noslēgumā.

Jāatgādina, ka iepriekš Lindsijs Greiems aicināja boikotēt Olimpiskas spēles Sočos, ja Krievija piešķirs patvērumu Edvardam Snoudenam. Savukārt Džons Makkeins ir atzīts tā dēvēto vanagu, kuri iestājas par stingriem soļiem attiecībās ar Krieviju, līderis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits