Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV skolā jauna sieviete nošāvusi sešus cilvēkus

Ar vairākiem šaujamieročiem bruņojusies jauna sieviete pirmdien ASV Tenesī štata Našvilā privātā kristiešu pamatskolā nošāvusi trīs bērnus un trīs darbiniekus, pavēstīja pilsētas policijas pārstāvis Dons Ārons.

Policija ieradusies 15 minūtes pēc izsaukuma saņemšanas un policisti apšaudē ar uzbrucēju viņu nošāvuši.

Sākotnēji tika ziņots, ka šāvēja ir pusaudze, taču vēlāk identificēts, ka uzbrucēja ir 28 gadus veca sieviete no Našvilas, pavēstīja Ārons.

Viņa bija bruņojusies ar vismaz divām triecienšautenēm un vienu pistoli un pašlaik nav informācijas par iespējamiem motīviem. Tiek uzskatīts, ka vismaz divi no šiem ieročiem bija legāli nopirkti Našvilā vai tās apkārtnē. 

Šāvēja bija uzzīmējusi detalizētu skolas karti, atzīmējot iespējamās iekļūšanas vietas, un skolas novērošanu, un ir atstājusi manifestu un pierakstus, kurus tagad pēta policija. Tiek uzskatīts, ka viņa ir bijusī šīs skolas audzēkne.

Uzbrucēja nošāva divas meitenes un vienu zēnu, kas bija astoņus vai deviņus gadus veci, kā arī divas sievietes un vienu vīrieti 60 vai 61 gada vecumā. Starp upuriem ir 60 gadus vecā Ketrina Kūnsa, kas bija šīs skolas vadītāja kopš 2016.gada jūlija.

2001.gadā dibinātajā prezbiteriāņu konfesijas skolā ir apmēram 200 skolēnu no pirmsskolas līdz sestajai klasei, kā arī apmēram 50 darbinieku.

Baltais nams nosauca apšaudi skolā Našvilā par "sirdi plosošu" un aicināja republikāņus atbalstīt prezidenta Džo Baidena centienus aizliegt uzbrukuma ieročus, ko parasti izmanto ASV masu apšaudēs.

Baltā nama preses sekretāre Karīna Žanpjēra sacīja, ka Baidens ir informēts par "sirdi plosošajām ziņām par kārtējo nevainīgo nošaušanu", un jautāja, ko republikāņi gaida, lai "rīkotos uzbrukuma ieroču aizlieguma pieņemšanai".

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits