Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

ASV Tautas skaitīšanas birojs prognozē mazākumtautību valsti nākotnē

2043.gadā ASV būs kļuvusi par mazākumtautību valsti un baltie iedzīvotāji vairs neveidos vairākumu, trešdien paziņojis ASV Tautas skaitīšanas birojs.

Publiskojot pirmās uz 2010.gada tautas skaitīšanas datiem balstīs prognozes, birojs norādījis, ka balto no Latīņamerikas nenākošo iedzīvotāju skaits savu kulmināciju - 199,6 miljonus - sasniegs 2024.gadā, bet pēc tam sāks sarukt.

Pārējās etniskās un rasu grupas turpinās augt. Latīņamerikas izcelsmes iedzīvotāju skaits dubultosies 2060.gadā, sasniedzot 128,8 miljonus. Proti, 2060.gadā gandrīz katrs trešais ASV iedzīvotājs būs Latīņamerikas izcelsmes. Āziātu skaits līdz 2060.gadam būs sasniedzis 34,4 miljonus jeb 8,2% no iedzīvotāju kopskaita - 420,3 miljoniem.

ASV Tautas skaitīšanas birojs arī prognozē, ka 2056.gadā pirmo reizi ASV vēsturē 65 gadu vecu un vecāku cilvēku skaits pārsniegs par 18 gadiem jaunāku cilvēku skaitu. Un, lai gan darbspējīgā vecumā esošo - 18 līdz 64 gadus vecu - cilvēku skaits turpinās augt, to proporcija kopējā iedzīvotāju skaitā samazināsies no pašreiz esošajiem 62,7% līdz 56,9%, prognozē birojs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits