Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

ASV un Dienvidkoreja sāk visu laiku lielākās kopīgās gaisa spēku mācības

ASV un Dienvidkoreja pirmdien sāka visu laiku lielākās kopīgās gaisa spēku mācības, kas seko nedēļu pēc Ziemeļkorejas pēdējā raķetes izmēģinājuma.

Ikgadējās ASV un Dienvidkorejas mācības Vigilant Ace notiks līdz piektdienai. Mācībās piedalīsies 230 militārās lidmašīnas, kuras izlidos no astoņām Dienvidkorejas un ASV gaisa spēku bāzēm. Mācības piedalīsies 12 000 amerikāņu militārpersonu, tostarp no jūras kājniekiem un flotes.

Kopīgās mācības ir domātas, lai uzlabotu gatavību un nodrošinātu mieru un drošību Korejas pussalā, iepriekš paziņojuši ASV bruņotie spēki.

Ziemeļkorejas miermīlīgās apvienošanas komiteja, kas atbild par sakariem ar Seulu, svētdien ASV prezidentu Donaldu Trampu nosauca par traku un paziņoja, ka mācības "jau tā aso situāciju Korejas pussalā novedīs līdz kodolkara robežai".

Ziemeļkoreja naktī uz trešdienu izmēģināja starpkontinentālu ballistisko raķeti, kuras darbības rādiuss, kā atzinis Pentagons, esot lielāks nekā iepriekš izmēģinātajām.

Raķetes izmēģinājums, ar kuru tika pārkāptas ANO rezolūcijas, izraisījis diplomātisko sašutumu un starptautisko nosodījumu.

Dažas stundas pēc izmēģinājuma ASV aicināja Ķīnu apturēt naftas piegādes Ziemeļkorejai, kā arī visas pasaules valstis saraut diplomātiskās attiecības ar Phenjanu.

 

Top komentāri

Arlekino
A
Karš ar Ziemeļkoreju, manuprāt, tiek gatavots jau sen - dzīvoja ZK mierīgi komunismā desmitgades, bet tieši pēdējos gados visi mēdiji pielni ar ziņām par to - Kāpēc? Vai ne tāpēc, lai radītu pasaules acīs attaisnojumu par karu ar to? Un tā kā arī mediji skrien līdzi cits citam ar svarīgajām ziņām, tad vēl jautājums, kurš šajā ziņā nosaka tendenci par ko jāraksta..
Ezis
E
Cerams, ka Krievija un Ķīna nepieļaus šādu scenāriju.
kas
k
Kas valda ASV? Žīdi. Kam pieder mediji? Žīdiem. Kas grib karot un kas nopelnīs no ieroču biznesa? tie paši joskes. Nu lūk, tāpēc arī Lībija, Irāna, Irāka, Z-Koreja, Sīrija utt., aks nepakļaujas ASV viektajam despotam un "demokratizēšanai", tiek pataisītas meijos par "sliktajām" un "bīstamajām". Z_Korjea nav iebrukusi nevienā valstī, kamēr ASv desmitiem. Pat mūsu valsti okupējusī lielvalsts ne tuvu tik daudzās valstīs nav iebrukusi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits